Vaste & tijdelijke locaties

Jul 27, 2021, 6:36
Altiro Tenten introduceert tentboek voor sailcloth tenten

Altiro Tenten introduceert tentboek voor sailcloth tenten

07 juni 2019

Wanneer de weerkaarten een stevige wind voorspellen, hebben organisatoren van evenementen soms vragen over de stabiliteit van de gebruikte tenten. Altiro Tenten wil deze onzekerheid wegnemen met de introductie van een tentboek, met daarin alle nodige gegevens.

Een tentboek is een document dat is opgesteld door een erkend ingenieursbureau. Zij hebben daarin voor de tenten van Altiro Tenten berekend wat de windstabiliteit is, en welke krachten deze kunnen verdragen. Er staat nu dus zwart op wit op papier hoe stevig deze tenten zijn en welke windsnelheden ze aankunnen. Voor alle sailcloth formaten werden deze berekeningen uitgevoerd, en werden er dus documenten opgesteld.

Met de introductie van dit tentboek voorziet Altiro Tenten dus een extra service voor zijn klanten. Steeds meer organisatoren vragen ook naar zulk een document, zeker wanneer er met een veiligheidscoördinator wordt gewerkt, zoals bij grote bedrijfsevenementen of festivals. In het type sailcloth tenten is Altiro Tenten overigens een van de weinige aanbieders die zo’n tentboek kan voorleggen. Dit is dan ook vaak een geruststelling voor klanten, zeker wanneer er bepaalde minder gunstige weersvoorspellingen zouden zijn in de aanloop naar een feest of een evenement.

Meer van Altiro Tenten :