Vaste & tijdelijke locaties

Apr 23, 2024, 14:58
Kinepolis Antwerpen pakt uit met de ‘Loft’

Kinepolis Antwerpen pakt uit met de ‘Loft’

06 november 2017

De ‘Loft’ is de naam van gloednieuwe eventlocatie in de Kinepolis-bioscoop in Antwerpen. De 350 m² grote eventlocatie heeft een capaciteit tot 499 personen en biedt een schitterend uitzicht op de site. Dankzij de afzonderlijke ingang vooraan de bioscoop is de Loft uitermate geschikt voor exclusieve recepties, personeelsfeesten, walking dinners, ...

In de Kinepolisbioscoop in Antwerpen waren de mogelijkheden voor de organisatie van een brede waaier aan events al bijna eindeloos. Met de Loft heeft Kinepolis Antwerpen nu nog een extra ruimte bij gecreëerd. “Voorheen zaten daar onze bureaus,”, vertelt B2B Account Manager Annelies Wauters, “maar omdat we nood hadden aan een exclusieve ruimte voor de organisatie van middelgrote events hebben we die omgevormd tot een nieuwe eventlocatie. We hadden dus al verschillende filmzalen en receptieruimtes, maar die waren ofwel groot ofwel klein, met de Loft erbij is ons aanbod nu echt compleet.”

Annelies spreekt van een ‘exclusieve’ ruimte en dat is het ook. “Het is een groot ‘vierkant’ met een zee aan natuurlijk licht dat dankzij de twee glazen wanden volop binnenstroomt. De twee andere muren zijn hagelwit, wat ook weer de helderheid ten goede komt. De Loft kijkt enerzijds uit op ons middenplein, waardoor het contact met de cinema niet verloren gaat, anderzijds is er ook een terras met planten. Het is dus perfect mogelijk om in de zomer een receptie of ander event buiten te houden en meteen te genieten van een prachtig uitzicht. De Loft is bovendien niet alleen bereikbaar via een trap vanuit de foyer, maar ook via een afzonderlijke ingang/trap vooraan de bioscoop. Dat maakt de Loft dus bijzonder geschikt voor exclusieve evenementen. Daarnaast is er ook een aparte vestiaire én een keuken voor de cateraar. Deze ruimte is trouwens voorzien van een lift vanuit de ondergrondse parking zodat de cateraar van dienst probleemloos kan lossen en laden.”

De capaciteit van de Loft is afhankelijk van wat de klant precies wenst. “Als je kiest voor de optie ‘ronde tafels met buffet’, is er plaats voor 180 personen, zonder buffet is dat 200. Kies je voor een walking dinner, dan kunnen er 300 tot 350 personen binnen. Bij een staand event, bijvoorbeeld een receptie, kunnen er maximaal 499 personen worden ontvangen.”

Uiteraard zijn er events mogelijk in combinatie met een filmvertoningen en avant-premières, maar de ruimte kan ook gehuurd worden zonder film. “Live-uitzendingen, stand-up comedy, zakelijke evenementen, klantenevents, feestjes, productpresentaties, … de invulling is bijzonder ruim, quasi alles is mogelijk!”

www.business.kinepolis.be

Meer van Kinepolis :