Vaste & tijdelijke locaties

Oct 22, 2018, 15:02
Lamot investeert in infrastructuur : Auditorium krijgt flinke upgrade

Lamot investeert in infrastructuur : Auditorium krijgt flinke upgrade

18 september 2017

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot is de Mechelse locatie bij uitstek voor de organisatie van bedrijfscongressen en –evenementen. De uitstekende ligging, het karaktervolle gebouw en een professionele organisatie werken dat mee in de hand. Ook de technische faciliteiten van de zalen en auditoria zijn van hoogstaand niveau.

Om ervoor te zorgen dat de locatie, die al 12 jaar bestaat, aan alle nieuwe noden voldoet, kreeg het Auditorium een flinke upgrade. “We investeren dan ook ten volle in de uitrusting van het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. Tijdens een congres of evenement moet alles optimaal zijn, ook de technische kant”, meent schepen voor Cultuur en Toerisme, Björn Siffer, tevens voorzitter van Brouwgebouw Lamot.

Forse investering

De congreswerking van Lamot voorziet acht multifunctionele zalen en faciliteiten voor bedrijfscongressen, -evenementen en –feesten. “Het Auditorium is ons paradepaardje”, vertelt manager Jan Simons. De zaal bevindt zich op de derde verdieping, is 300 vierkante meter groot en heeft een capaciteit van 298 personen.

Het lichtsysteem van het Auditorium werd grondig onder handen genomen, waarbij de gasontladingslampen werden vervangen door ledverlichting. “Alle tien spots samen verbruiken nu evenveel als een theaterspot van 2000 Watt. Naast de energiezuinigheid zorgt het bovendien voor een groter comfort”, stelt Jan Simons. Zo is de bediening aanzienlijk eenvoudiger geworden. De controle gebeurt draadloos vanaf de lichttafel, waardoor er meer mogelijkheden bestaan voor een efficiëntere uitlichting van de zaal op maat van de klant. Daarnaast is er minder onderhoud nodig en hebben de lichtbronnen een langere levensduur.

Verder werd ook het visuele systeem aangepast. “Projecties van allerlei formaten kunnen voortaan ook vanaf het spreekgestoelte via alle mogelijke aansluitingen bediend worden.”

Breed aanbod

Naast het Auditorium stelt Lamot onder andere Mechelen-Centraal ter beschikking. Deze zaal biedt plaats aan 480 personen en is uiterst geschikt voor recepties, beurzen, walking diners, bedrijfsfeesten en productpresentaties. Alcazar en Scala zijn twee grote zalen die multifunctioneel ingezet kunnen worden. Verder kan de Dijlezaal met een prachtig zicht op het water zo’n 120 personen in theaterstijl ontvangen.

Kwaliteit als prioriteit

“Lamot werd vorig jaar nog door 700 bedrijven verkozen als vierde favoriete Belgische locatie in de B2B-evenementensector. Met 450 congressen, evenementen en activiteiten werd het voor ons zelfs een recordjaar. Nooit eerder werden de zalen en auditoria zo vaak verhuurd”, zegt schepen Björn Siffer. “Bedrijven komen hier graag, en we willen dat dat zo blijft. Dankzij deze investeringen in het Auditorium kunnen we de komende jaren voortbouwen op de constante kwaliteit die we aanbieden.”

Over Lamot

Congres- en erfgoedcentrum Lamot is vandaag één van de meest gedurfde staaltjes hedendaagse architectuur in het hart van Mechelen. Waar tot in de jaren tachtig het legendarische Lamotbier werd geproduceerd, vinden nu bedrijfscongressen, -evenementen of -feesten plaats. Lamot beschikt over vier kleinere vergaderzalen en break-out ruimtes, en acht zalen met een capaciteit die van 5 tot 500 personen varieert. De ondersteuning gebeurt door een klein en flexibel team, telkens op maat van de eisen en verwachtingen van de klant. Ook Grand Café Lamot, de ideale partner voor catering bij kleine en grote evenementen, is gevestigd in de voormalige brouwerij aan de Mechelse vismarkt. Al deze combinaties creëren een authentiek kader voor bedrijfsactiviteiten, in een unieke locatie met een culturele meerwaarde.

Copyright foto: Luc Hilderson

www.lamot-mechelen.be

Meer van Lamot Congres en Erfgoedcentrum :

Lamot Congres- en Erfgoedcentrum