Vaste & tijdelijke locaties

Apr 19, 2024, 10:11
Lamot is fier op cateraar

Lamot is fier op cateraar

05 december 2017

Gault&Millau bekroont Lam’eau met 12 op 20. De Michelingids geeft een vermelding.

Sinds enkele jaren is Grand Café Lamot de exclusieve cateraar van Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. Dat die heel wat culinaire kwaliteiten in huis heeft, is al langer bekend. Zo werd het kleine zusje van Grand Café Lamot, restaurant Lam’eau, vorig jaar reeds door Gault&Millau aanbevolen.

Dit jaar maakt Lam’eau zelfs nog meer indruk. De zaak krijgt van Gault&Millau een score van 12 op 20 toegereikt en staat met een eervolle vermelding zelfs in de befaamde Michelingids. Fierheid neemt nu de bovenhand bij Lamot.

“Mechelen klimt langzaamaan op de culinaire ladder. Dat is niet onbelangrijk voor een stad die haar Bourgondische troeven uitspeelt”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Björn Siffer, tevens voorzitter van Lamot Congres- en Erfgoedcentrum.

Culinair hoogstaand

Anonieme inspecteurs van de Gault&Millau-gids hebben het voorbije jaar meer dan 1.280 restaurants bezocht en gerecenseerd. Daar was ook Lam’eau bij. Het restaurant van Grand Café Lamot is sinds maart 2016 op de benedenverdieping van de voormalige brouwerij aan de Mechelse vismarkt te vinden. Met een 12 op 20 van Gault&Millau valt het totale plaatje volledig in de smaak van de jurerende kenners. Zelfs de Michelingids, dé referentie in de culinaire wereld bij uitstek, heeft dit jaar een vermelding voor Lam’eau.

“Het is de kroon op het werk van onze personeelsleden. Tegelijk motiveert het hen om het niveau van onze gerechten op peil te houden”, zeggen de zaakvoeders, van Grand Café Lamot en Lam’eau. “Deze erkenningen zetten ook onze dienstverlening in de congreszalen van Lamot in de schijnwerpers waar we dezelfde kwaliteit nastreven.”

Fierheid alom

Want de kwaliteit van restaurant Lam’eau is eveneens terug te vinden bij grote broer Grand Café Lamot. Het Congres- en Erfgoedcentrum kan al 10 jaren een beroep doen op de expertise van zijn cateraar om de smaakpapillen van bezoekers te verwennen. Lamot is dan ook bijzonder opgetogen met de vermeldingen in beide culinaire gidsen.

“Als eventlocatie staan we op een vierde plaats in de lijst van beste Belgische congrescentra. Dat ook het culinaire luik van Lamot nu tot de Belgische top behoort, overtreft al onze dromen. Wij zijn bijzonder trots om met de ploeg van Grand Café Lamot de handen in elkaar te kunnen slaan. Als geen ander weten wij dat het voltallige team deze erkenningen dubbel en dik verdient”, zegt schepen voor Cultuur en Toerisme, Björn Siffer, tevens voorzitter van Brouwgebouw Lamot.

Vorig jaar vonden er in Lamot in totaal zo’n 450 bedrijfscongressen, -evenementen of -feesten plaats.

Over Lamot

Congres- en erfgoedcentrum Lamot is vandaag één van de meest gedurfde staaltjes hedendaagse architectuur in het hart van Mechelen. De locatie beschikt over vier kleinere vergaderzalen en break-out ruimtes, en acht zalen met een capaciteit die van 5 tot 500 personen varieert. De ondersteuning gebeurt door een klein en flexibel team, telkens op maat van de eisen en verwachtingen van de klant. Grand Café Lamot is daarbij de ideale partner voor catering bij kleine en grote evenementen. Samen met de eventplanner stippelen zij het feest mee tot in detail uit. Al deze combinaties creëren een authentiek kader voor bedrijfsactiviteiten, op een unieke locatie met een culturele meerwaarde.

Vorig jaar vonden er in Lamot in totaal zo’n 450 bedrijfscongressen, -evenementen of -feesten plaats.

www.lamot-mechelen.be

Meer van Lamot Congres en Erfgoedcentrum :

Lamot Congres- en Erfgoedcentrum