Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 21:45
Het Ghent Marriott Hotel neemt als eerste hotel ooit een robot in dienst

Het Ghent Marriott Hotel neemt als eerste hotel ooit een robot in dienst

02 juli 2015

Op woensdag 24 juni heeft het Ghent Marriott Hotel een nieuwe 'werknemer' in dienst genomen. Het gaat om Mario, de mensachtige robot. Zijn nieuwe collega's van het Ghent Marriott Hotel keken al weken uit naar zijn komst en op woensdag was het eindelijk zover. Hij had meteen een zware dag voor de boeg.

Zo moest hij s' morgens de pers al te woord staan, uiteraard via een tekst die hem in deels fonetische schrift door zijn 'papa' Thomas Cramers was ingegeven. Thomas, de banqueting supervisor van het Ghent Marriott Hotel, is de menselijke begeleider van Mario die instaat voor de programmering van de robot.
Mario oefende voor de pers ook zijn dansje, die hij later op de avond samen met zijn nieuwe collega's zou opvoeren op een groot evenement in het hotel.

Robot Mario zal niet meteen een personeelslid vervangen, maar hij zal het personeel waar nodig bijstaan. Zo zal Mario bij het inchecken de gast welkom heten en de sleutel overhandigen aan de gast. Mario kan ook op andere plaatsen ingezet worden in het hotel. Zo kan hij tijdens seminars geprogrammeerd worden om presenaties te begeleiden of hij kan een toast uitbrengen tijdens dinner feesten. Verder kan hij ook ingezet worden als virtuele oppas bij de 'kids corner'.

Mensachtige robots worden al een tijdje ingezet in de zorgsector. Voor de hotelsector is dit compleet nieuw.

Mario is net als zorgrobot ZORA een mensachtige robot van 57 centimeter. De robot beschikt over allerlei sensoren die op maat van de sector kunnen worden geprogrammeerd. Het Belgische bedrijf QBMT uit Oostende ontwerpt de software voor de robots die in Frankrijk worden geproduceerd. Mario spreekt 19 talen. Hij beschikt over twee camera's en over een applicatie voor gezichtsherkenning.

Ghent Marriott Hotel
Korenlei 10
9000 Gent
Tel: +32 (0)9 269 77 24
Fax: +32 (0)9 233 93 94
MarriottGhent.com

Meer van Ghent Marriott Hotel :

Ghent Marriott Hotel