Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 13:44
Exit 5: Experience & meeting center langs de E17

Exit 5: Experience & meeting center langs de E17

17 maart 2016

De hoofdzetel van Renson langs de E17 autosnelweg in Waregem is meer dan een opvallend kantorencomplex. Het gebouw herbergt ook het ‘experience en meeting center EXIT 5’, een naam die staat voor EXperience, Innovation & Technologie en naast een inspirerende showroom ook een unieke polyvalente evenementenlocatie ter beschikking stelt voor bedrijven en verenigingen.

De locatie ontleent z’n naam aan de 3 pijlers waar Renson als trendsetter in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen aan vasthoudt: ‘Experience, innovation & Technology’. En dat vertaalt zich ook in de mogelijkheden en aankleding van Exit 5, niet toevallig ook verwijzend naar de afrit 5 van autosnelweg E17 waarlangs de locatie vlot bereikbaar is.

Meeting Center

Vijf vergaderruimtes vormen de brug tussen de showroom en het meeting center met auditorium, waar groepen tot 300 personen terecht kunnen voor presentaties, opleidingen, productvoorstellingen, seminaries, vergaderingen en zelfs videovoorstellingen. Dankzij mobiele wanden kan de ruimte ook in drie aparte zalen opgedeeld worden. Er is een receptieruimte met bar en onopvallend ingewerkte vestiaire.

Er is ook ruimte om bijvoorbeeld recepties en walking diners te organiseren, waarbij het cateringbedrijf gebruik kan maken van een moderne industriële keuken. Bedrijven en verenigingen kunnen er dus terecht voor heel wat uiteenlopende evenementen, al dan niet met lunch.

Lagune, Algarve, Camargue

De 3 polyvalente zalen kregen stuk voor stuk namen mee van de terrasoverkappingen die Renson produceert. Ze blinken uit in flexibiliteit en kunnen dankzij de verschuifbare wanden in verschillende configuraties gebruikt worden, aangepast aan de gewenste capaciteit en opstelling. Alle ruimtes beschikken over een eenvoudige afstandsbediening via iPad voor alle auditoriumapparatuur, een full HD-projector, netwerkaansluiting en geluidsinstallatie.

Cateringmogelijkheden via de vaste huiscateraars gaan van eenvoudige broodmaaltijd tot verfijnd meer gangen menu.

Sober, maar zeer functioneel interieur

De architecten van Crepain Binst Architecture hielden het interieur sober en functioneel, zowel qua materiaalkeuze als kleurgebruik. “Glas, aluminium en terrazzo vormen de basismaterialen van zowel de showoom als de evenementenruimtes. De basistinten zwart en wit worden spaarzaam aangevuld met krachtige accentkleuren in rood en blauw, zoals de receptiebalie, de vergaderzalen en het tapijt en de wanden in het auditorium,” vertelt architect Dirk Engelen.

Er werd uiteraard veel aandacht besteed aan de energiezuinigheid en gezondheid, dankzij een doorgedreven isolatie, energiezuinige vloerverwarming en het Healthy Building Concept van Renson zelf (vraaggestuurde basisventilatie, nachtkoeling en buitenzonwering met Fixscreen).

Breng een virtueel bezoek aan Exit 5

Surf naar www.exit5.be/360, breng een virtueel bezoek aan Exit 5 en ontdek de Lagune, Algarve en Camargue en hun respectievelijke mogelijkheden.

Renson Exit 5

Maalbeekstraat 10 - IZ 2 Vijverdam - 8790 Waregem

Tel: 056/62 96 87

www.exit5.be - exit5@renson.be

Meer van Renson Exit 5 :

Renson Exit 5