Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 8:08
Friendtex Benelux viert 15-jarig bestaan in Exit 5

Friendtex Benelux viert 15-jarig bestaan in Exit 5

22 augustus 2016

Modedéfilé, styling-workshops én gin-tasting
op één locatie

Twee keer per jaar stelt Friendtex Benelux z’n nieuwe kledingcollectie voor aan z’n demonstratrices die op homeparty’s hun waar aan de man proberen te brengen. Voor de presentatie van de najaarscollectie 2016, mocht het ‘iets meer’ zijn, want Friendtex blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Exit 5 was dan ook de uitgelezen locatie voor de 100 genodigden uit zowel Vlaanderen als Nederland.

Katleen Deleu (Friendtex Benelux): ‘Vijf jaar geleden hielden we een eerste jubileumfeestje, en we vonden dat het dit keer toch allemaal met iets meer toeters en bellen gevierd mocht worden. Daarom was ik specifiek op zoek naar een locatie die ‘iets had’. En dat ‘iets’ had Exit 5 zeker, want al bij een eerste bezoek was ik onder de indruk van de beschikbare ruimtes, de minimalistische sfeer en het vele binnenvallend daglicht. Ik zocht om praktische en logistieke redenen sowieso een evenementenruimte in de buurt van onze eigen vestiging, en kende Exit 5 wel van naam, maar was er tot dan niet eerder over de vloer geweest.’

‘Ik was ook verrast hoe groot het er wel was’, gaat Katleen Deleu verder: ‘maar dat opende wel perspectieven om de verschillende geprogrammeerde onderdelen van ons evenement perfect op elkaar af te stemmen op één en dezelfde locatie.’ Het modedéfilé - speciaal ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan - vond net als de ontvangstreceptie en het drankje achteraf plaats in de ‘Innovation Corner’, het sobere en minimalistische verlengde van de Renson-showroom. ‘Rond een rode loper in U-vorm konden we de 100 aanwezigen ruimschoots een zitje aanbieden, terwijl we in de nabijheid van de bar toch nog plaats genoeg hadden voor enkele receptietafeltjes voor ontvangst en afsluitende drink’, verklaart Deleu. ‘De overvloed aan natuurlijk daglicht liet de kleuren van de geshowde kledij bovendien optimaal tot z’n recht komen en de strakke en minimalistische aankleding zorgde ervoor dat de aandacht ten volle naar het défilé ging’.

Met de 3 aanpalende ruimtes was dit trouwens een geknipte locatie om ook de geplande nevenactiviteiten te kunnen organiseren: een workshop kleur en styling door de Friendtex-huisstyliste én een gin-tasting voor de aanwezige partners konden perfect tegelijk doorgaan zonder elkaar te storen. Een derde ruimte diende als kleedkamer voor het modedéfilé. ‘Echt handig, alles zo dicht bij elkaar’, vindt Katleen Deleu. ‘Bovendien bleken die polyvalente ruimtes ook snel en probleemloos om te toveren van een klare, lichte zaal voor de styling-workshop tot de perfecte prestentatieruimte met projectie en de nodige geluidsvoorzieningen voor de uiteenzetting van de toekomstplannen door de Friendtex-directeur die hiervoor speciaal vanuit Denemarken was overgevlogen.’

‘Wat me trouwens ook meteen aansprak’, besluit Deleu, ‘was het feit dat we de bar ter beschikking hadden, maar toch zelf in catering en drank mochten voorzien. Dat de gin-tasting tijdens de afsluitende receptie nog een staartje kreeg in de bar, werd dan ook op luid applaus onthaald’.

www.exit5.be

Meer van Renson Exit 5 :

Renson Exit 5