Vaste & tijdelijke locaties

Apr 27, 2024, 0:11
Wielerteam Giant-Alpecin nodigt internationale pers uit in EXIT5 van Renson

Wielerteam Giant-Alpecin nodigt internationale pers uit in EXIT5 van Renson

27 mei 2016

Midden in het hoogseizoen van de voorjaarsklassiekers, verzamelde de internationale wielerpers in EXIT5 in Waregem voor de persconferentie van team Giant-Alpecin. Tijdens deze persconferentie werd de selectie van renners voorgesteld voor de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Ook de geblesseerde kopman van de ploeg, John Degenkolb, was er aanwezig om onder grote belangstelling meer duiding te geven over zijn comeback.

Centrale locatie in het hoogseizoen van de voorjaarskoersen

Alle wielerpers zit in het voorjaar verzameld in de regio rond Waregem om de voorjaarklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix van dichtbij te kunnen volgen. “Net daarom was EXIT5 voor ons de geknipte locatie om onze persconferentie te organiseren”, verklaart Yvonne Baltus, Executive Support bij Giant-Alpecin. “Dat Renson één van de hoofdsponsors is van het team Giant-Alpecin maakt het natuurlijk extra fijn om dit hier te kunnen laten doorgaan”, voegt Yvonne toe.

Praktisch uitgeruste presentatieruimte

De wielerploeg maakte voor de ploegpresentatie gebruik van het auditorium waar een 30-tal journalisten konden plaatsnemen. De gesloten ruimte achterin het auditorium werd als briefingruimte en kleedkamer ingericht. Voor de individuele interviews met de renners konden journalisten dan weer in tal van ingerichte hoekjes in de aanpalende showroom terecht.

"Dat het auditorium uitgerust is met professioneel projectie- en geluidsmateriaal was voor ons heel belangrijk", legt Yvonne uit. "Ook over de akoestiek van de zaal waren wij positief verrast." Dankzij de vloerbekleding in tapijt en het akoestisch plafond is het heel aangenaam om een presentatie te volgen en ook filmpjes te projecteren. De prima akoestiek is bovendien uiteraard een echte troef om ook de audiovisuele pers de mogelijkheid te geven om de persconferentie probleemloos te capteren.

Personalisatie van de locatie

"Zelden zijn we zo goed ontvangen als hier. Ook qua aankleding van de accommodatie hadden we hier vrij spel. We konden alle promomateriaal en onze fietsen een mooi plekje geven om wat wielersfeer te creëren. Ook de aankondiging van de persconferentie op het grote led-scherm buiten was een leuke plus waardoor de journalisten van ver konden zien waar ze moesten zijn", besluit Yvonne Baltus.

www.exit5.be

Meer van Renson Exit 5 :

Renson Exit 5