Event technologies

Mar 31, 2023, 2:28
fielddrive zorgt voor hoogtechnologische check-in bij de BEA Awards

fielddrive zorgt voor hoogtechnologische check-in bij de BEA Awards

17 november 2022

Al van bij de check-in krijgen de bezoekers van de BEA Awards een bijzondere ervaring aangeboden. Het team van fielddrive biedt hen immers de mogelijkheid om op het event in te checken aan de hand van gezichtsherkenning. Danny Stevens, CEO van fielddrive, legt uit hoe alles in zijn werk gaat.

Bezoekers van de BEA Awards zullen uitgenodigd worden om vooraf een foto te uploaden, zodat ze op het event via gezichtsherkenning kunnen worden ingecheckt. “De bezoeker kan een foto uploaden via zijn telefoon of pc”, zo vertelt Danny Stevens. “Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat we voldoen aan alle GDPR-regels. Zo zal de foto niet worden opgeslagen, maar wordt er een biometrisch profiel uit getrokken. Dit profiel wordt opgeslagen op een biometrie-server, samen met de ID van de database van het evenement. Het is pas op de kiosk van het event dat die beide gegevens samenkomen.”

Snellere doorstroomtijd

Een check-in met gezichtsherkenning kan organisatoren én bezoekers aardig wat tijdwinst opleveren. “Het grootste obstakel bij een check-in is niet de printsnelheid, maar wel de bezoeker die nog naar zijn barcode aan het zoeken is. Door dat stuk weg te nemen zien we dat we dat de doorstroomtijd met 30% kunnen verbeteren. Je staat voor de kiosk, en de badge is al aan het printen. Daarnaast is het ook een volledig touchless user experience. Er is dus geen tussenkomst van een host of hostess nodig. Dat betekent dat je voor hetzelfde evenement minder materiaal en minder volk nodig hebt.”

Nieuwe kiosk

Tijdens de BEA Awards zal fielddrive zijn nieuwe kiosken tonen, waarin deze gezichtsherkenning zit ingebouwd. “Het gaat om een heel nieuw design en een hele leuke user experience. Sommige mensen vergeten dat ze een foto hebben geüpload, en staan dan aan de kiosk naar hun barcode te zoeken, maar intussen is hun badge al geprint en zijn ze ingecheckt op het evenement. Ook bijzonder is dat mensen zelfs in de file, wanneer ze staan te wachten, nog snel hun foto kunnen uploaden, vervolgens naar de kiosk stappen en daar meteen herkend en ingecheckt worden.”      

Tienduizenden gezichts-check-ins op IBC

fielddrive is al vijf jaar bezig met de ontwikkeling van gezichtsherkenning voor evenementen. “We zijn blij dat we deze technologie steeds breder kunnen uitrollen. We hebben net IBC gedaan in Amsterdam, een van de grootste broadcasting- en tv-productiebeurzen ter wereld. Daar hebben we 65.000 bezoekers ingecheckt, en 49,5% van hen heeft dit gedaan via gezichtsherkenning. Nog nergens ter wereld werd dit al op deze schaal uitgerold. We zijn ook fier om te kunnen vermelden dat we momenteel een correcte herkenningsgraad van 99,7% hebben. We kijken er dus naar uit om deze oplossing ook aan de BEA-bezoekers te kunnen tonen”, zo besluit Danny Stevens.

Meer van fielddrive :