Event management

Jun 4, 2023, 3:12
Nieuwe editie van de Event Safety Day

Nieuwe editie van de Event Safety Day

07 maart 2023

Op 28 maart aanstaande organiseert To B-Seen, gespecialiseerd in veiligheidsoplossingen voor events, een nieuwe editie van de Event Safety Day. In de Antwerpse Stadsschouwburg krijgen deelnemers een internationaal aanbod van sprekers die de verschillende veiligheidsthema’s behandelen.

In 2019 kende de Event Safety Day al een eerste grote editie, met toen 180 deelnemers. Na een corona-onderbreking wordt de draad nu terug opgepikt op dinsdag 28 maart 2023. De Event Safety Day wil in de eerste plaats een platform creëren rond veiligheid op events. Eventveiligheid is immers een thema dat heel breed gaat: crowd management, voedselveiligheid, security, werken met drones, het gebruik van attracties,…

De Event Safety Day richt zich dan ook op iedereen die met veiligheid op events in aanraking komt: evenementenagentschappen, festivalorganisatoren, uitbaters van locaties, steden en gemeenten, brandweer- en politiediensten, securitybedrijven, eventleveranciers… Zij zullen allemaal heel wat kunnen bijleren op deze goedgevulde dag.

Zowel voormiddag als namiddag zijn er telkens drie sessies. De dag begint met een uiteenzetting van de Britse professor John Drury (University of Sussex) over groepspsychologie en de invloed daarvan op crowd management. Daarna volgt er een sessie over het gebruik van drones op events. Filip Smeets van BVBO-APEG sluit het voormiddagluik af met een lezing over het wettelijk kader rond private bewaking.

Na de lunch wordt er hervat met opnieuw een internationale spreker: de Schot Douglas Stirling was onder meer betrokken bij de organisatie van de begrafenis van Queen Elisabeth en de Olympische Spelen in Londen. Koen De Roover van het FAVV komt spreken over voedselveiligheid op evenementen. En Jim Digby – voorzitter van de Amerikaanse Event Safety Alliance – komt vertellen over zijn ervaringen op events waar het fout is gelopen (bijv. Woodstock ’99).

Het symposium wordt afgerond met een panelgesprek, waarin verschillende veiligheidsthema’s worden behandeld.

Tickets voor de Event Safety Day zijn verkrijgbaar via deze link.

Meer van tob seen :