Event management

Jul 12, 2020, 21:54
Opleiding Crowd Science & Risk Analysis

Opleiding Crowd Science & Risk Analysis

23 oktober 2017

Na een succesvolle eerste editie organiseren ToB-Seen en CrowdSafetyTraining (The Square Metre) dit najaar opnieuw de 3-daagse cursus Crowd Science en Risk Analysis (level 5). Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het publiek tijdens evenementen en dus de basisbeginselen en toepassingen van crowd science dient te kennen.

Uniek dit jaar is dat zowel de Britse visie, als de Belgische aspecten van de studie belicht worden. De cursus wordt gebracht door twee experten op vlak van crowd science en risk analysis: Onze Britse collega Robbie Naish die wereldwijd praktijkervaring heeft en Bart Bruelemans, ervaringsdeskundige en rampenambtenaar van de stad Antwerpen.

Tijdens de cursus worden onder andere eigen aangebrachte cases van de deelnemers onder de loep genomen met betrekking tot crowd science. Vragen waarop onder meer antwoorden worden gegeven zijn: hoe en wanneer het publiek een kritieke massa vormt en hoe de technieken van ontwerp-, informatie- en managementsystemen het gedrag van het publiek beïnvloeden.

Op het einde van de 3-daagse cursus zullen de deelnemers begrijpen hoe individuen en menigten reageren op, en zich gedragen in, de voor hen voorziene ruimte op drukbezochte evenementen. Deelnemers zullen ook de safety implicaties verkend hebben voor het ontwerpen en managen van dergelijke ruimten door gebruik te maken van geschikte modeleringstools. Daarnaast zal men in staat zijn om risk management technieken toe te passen voor het ontwikkelen van een robuust crowd management plan.

De cursus is geschikt voor: eventplanners, preventiediensten, ambtenaren noodplanning, managers van evenementenlocaties/-hallen, security, politie en anderen met een vergunningverlenende, planning of eventmanagement verantwoordelijkheid.

De cursus zal plaatsvinden van 4 tot 6 december 2017, telkens van 09u00 - 17u00.

Inschrijven kan via eline@tob-seen.be

www.tob-seen.be

Meer van tob seen :