Event management

Apr 29, 2024, 6:50
Kiezen voor een gepersonaliseerde verzekering voor zijn evenement?

Kiezen voor een gepersonaliseerde verzekering voor zijn evenement?

10 juli 2015

In 2002 richt Nick Barnacott AssurEvents op, een bedrijf in verzekeringsmakelaardij en advies bij Risk management dat gespecialiseerd is binnen het domein van events, branding, entertainment en sport. Met zijn 30 jaar ervaring in het vak, heeft Nick Belgische en internationale contacten ontwikkeld, wat zijn bedrijf de kans heeft gegeven om samen te werken met de allergrootsten. Vandaag kan AssurEvents dankzij zijn knowhow en expertise beantwoorden aan de noden en de verwachtingen van zijn Belgische klanten, die lokaal en overal ter wereld aanwezig zijn.

Hoe neemt u als makelaar de risico-overweging bij uw klanten waar?

"Het klopt dat het concept risico niet het element is waar onze klanten in eerste instantie meteen aan denken. De eerste bekommernissen gaan over de details van de organisatie en niet over de risico's, die soms nochtans zware gevolgen kunnen hebben."

In welke zin?

"Wanneer men een evenement organiseert of wanneer men diensten of materiaal levert, neemt men niet echt de tijd om na te denken aan de risico's die aan het evenement verbonden zijn. Het volstaat dat er zich één element in de aard van een ongeval of schade voordoet, opdat de klant het geheel of een deel van zijn investering, zijn winsten of zijn merkimago zou kunnen verliezen in geval van uitstel of annulering. En in de meeste gevallen worden er nog extra kosten gemaakt om het evenement alsnog te redden. Daarom is het heel belangrijk om ook rekening te houden met deze aspecten, die op het eerste zicht misschien banaal lijken, maar die in werkelijkheid van cruciaal belang zijn."

Hoe ga je dan verder met je klanten wanneer je hun vraag analyseert?

"De verzekeringscontracten resulteren uit onze studie van de noden van de klant. De studie omvat een fase voor het onderzoeken en analyseren van de activiteiten van de klant, zijn interne en externe risico's, de financiële stromen alsook zijn verwachtingen op vlak van verzekeringen. Dit deel van het werk mag niet worden gedaan door algemene makelaars die nog niet onze ervaring en onze kennis van het beroep van de klant kunnen voorleggen. Eenmaal de studie is voltooid, kunnen we de voor te stellen garanties berekenen en onmiddellijk onze klant adviseren met een gedetailleerde uitleg van onze voorstellen."

Welke types van producten stelt u voor?

"Wij kunnen tussenkomen voor klanten op het vlak van media en evenementen, met inbegrip van sport, televisie, artiesten, sponsoring en alles wat de organisatie van evenementen betreft."

Welke is de geografische reikwijdte van jullie activiteiten?

"Onze klanten, die variëren van zelfstandigen tot multinationals, zijn voornamelijk gevestigd in Europa, met activiteiten in Europa, in de Golf, in Azië, in de Verenigde Staten en in Canada. Het is door de activiteiten van onze klanten dat wij bedrijven en evenementen over de hele wereld verzekeren."

Wat biedt AssurEvents meer dan zijn concurrenten?

"De uitzonderlijke ervaring van 25 jaar in het vak geeft ons de mogelijkheid om onmiddellijk de noden van onze klanten te beheersen en te begrijpen."

Wat kan er worden verzekerd?

"Er zijn heel weinig zaken die niet verzekerd kunnen worden. Elk verzekeringsproduct dat wij voorstellen wordt specifiek aangepast aan de vraag van de klant. Elk risico wordt berekend, geanalyseerd, en daarom hebben we altijd een oplossing, ongeacht de vraag."

Hoe begin je eraan?

"Heel eenvoudig, door ons te contacteren!"

Wat is volgens jullie het nut van zich te verzekeren?

"Zich verzekeren, dat is eigenlijk vooruitkijken naar de toekomst, en hetgeen je bezit beschermen, en dit allemaal terwijl je je activiteiten verder ontwikkelt. Door te anticiperen en door zich te beschermen tegen risico's, wordt de klant financieel omringd en beschermd. Bepaalde firma's zullen zich jammer genoeg enkel maar verzekeren wanneer er een verplichtend karakter aan vasthangt en zijn niet specifiek op zoek om zich beter te beschermen. En wanneer men niet intelligent anticipeert op de toekomst, kan men al snel onaangename verrassingen tegenkomen. Het is dus aan ons om nauw met onze klanten samen te werken om met hen te bepalen welke de risico's zijn die ze niet zelf wensen te dragen in geval van tegenslag. De verzekering zal dus de mogelijkheid bieden om de problemen van klanten met tegenslag op te lossen, door hen de bedragen te leveren die nodig zijn om de geleden schade te compenseren."

Welke is uw rol tegenover uw klanten?

"Wij willen hen adviseren in het begrijpen van de risico's. Dit gebeurt door naar hun noden te luisteren en deze te begrijpen, met het doel hen zo goed mogelijk tevreden te stellen.
Wat voor ons belangrijk is, is dat ze vertrouwen hebben in onze kwaliteiten en in onze eerlijkheid. We moeten in alle openheid met hen werken, hen onze logica uitleggen en hen de omvang van de gevolgen laten begrijpen, die kunnen ontstaan bij bepaalde risico's waarvan ze het gewicht niet goed kunnen inschatten."

www.assurevents.com

Meer van AssurEvents :

AssurEvents