Event management

May 10, 2024, 22:48
“Wij willen graag meegroeien met onze klanten.”

“Wij willen graag meegroeien met onze klanten.”

10 juli 2015

G4S Event Support is een klein, onbekend team voor veel G4S medewerkers, maar tegelijk een dynamisch en veelbelovend project. Stijn Schelfhaut en Sam Wolters hebben de afgelopen twee jaar bloed, zweet en tranen gelaten om 'hun' Event Support op de rails te krijgen. Met succes, want vandaag durft het gedreven duo luidop te dromen van een verder uitgebouwd team. "De eventsector draait op volle toeren en wij willen graag meegroeien met onze klanten", klinkt het enthousiast.

Vlag die de lading dekt

"Event Support is gegroeid uit een overname van een ander bedrijfje, nu zo'n twee en half jaar geleden. Het kleine team hangt nauw samen met G4S Event Solutions, waar ook Security, Hospitality en Fairs & Exhibitions onder vallen", weet Stijn Schelfhaut, Manager Event Support. "Onze naam verklapt al meteen wat we doen: we zorgen voor de ondersteuning bij evenementen. Vooral op logistiek vlak kunnen we heel wat realiseren, zoals het leveren van een event crew die de opbouw en afbraak doet. Maar ook parkinghosts of chauffeurs en heftruckchauffeurs. Eigenlijk doen we echt veel te veel om op te noemen", gaat Stijn verder.

Vreemde eend in de bijt

Event Support kan je op een aantal vlakken vergelijken met een start-up verhaal, maar dan binnen een grotere organisatie als G4S. De link met bewaking is er misschien niet meteen, maar dat hoeft ook niet volgens Sam Wolters, Coördinator Event Support. "We komen regelmatig on the field en dan hoor je wel eens vaker de vraag vallen 'wat al die security hier komt doen'. Hierdoor zijn we toch een beetje de vreemde eend in de bijt. Zoiets moet je natuurlijk tijd geven, dat we onze naam bekender kunnen maken en Event Support als goeie partner voor de ondersteuning van evenementen op de kaart te zetten. Met een team van 4 vaste medewerkers is dat echter geen eenvoudige klus, maar we halen onze doelstellingen wel. Binnen het hele 'ONE G4S-verhaal' is het ook cruciaal om aan onze interne bekendheid te werken. Dat we de recente Management Day mochten organiseren is al een stap in de goede richting. Want waarom zou je dat uitbesteden, als je de know-how gewoon intern hebt?"

Kiezen is niet verliezen

Aan visie en ambitie zal het zeker niet ontbreken, want de drijvende krachten achter Event Support weten maar al te goed hoe ze verder moeten. "We willen ons op enkele facetten toespitsen en daar de nodige expertise opbouwen in plaats van ons zo breed mogelijk in de markt te zetten. In de sector is het nodig dat je een deel van de ketting wordt en ervoor zorgt dat jouw stukje goed is ingevuld. Want een slechte naam circuleert snel. We moeten duidelijk afbakenen waar onze focus ligt, wat bij ons hoofdzakelijk het voorzien van een event crew is, de manusjes van alles zeg maar. We zoeken altijd naar freelancers of interim krachten die kennis hebben van licht en geluid, een podium kunnen opbouwen of het verschil kennen tussen een rol gaffa en een Leatherman", vertelt Stijn. Daarnaast willen we ons ook focussen op het parkeerverhaal en onze expertise als merchandiser verder ontplooien. Dat laatste houdt in dat we promotiemateriaal opstellen, iets wat we vandaag voor veel klanten, veelal eventbureau's, doen."

Werken met vrienden

"We houden van een vriendschappelijk contact met onze klanten, wat wel meer voorkomt in de eventsector. Het is een feit dat onze business bestaat uit last-minutes en adhoc oplossingen. En dat houdt het ook boeiend, maar een beetje structuur is wel nodig om het beheersbaar te houden. Voor ons is iedere dag een uitdaging. Als ik opsta denk ik vaak: 'wat kan ik vandaag weer verwachten?'. Maar begrijp me niet verkeerd, want dat is juist wat ik uitdagend vind. Even vriendschappelijk willen we ook voor onze medewerkers zijn. Zij werken op de vreemdste uren en staan er soms alleen voor. Dan is het aan ons om te checken of alles in orde is, ook als we niet ter plekke kunnen zijn", zegt Sam.

De droom van Event Support

"Binnen 10 jaar zou ik graag kunnen rekenen op een team van 10 vaste medewerkers, die we kunnen uitsturen naar een ruim klantenbestand. Groeien kan hoor, de sector draait op volle toeren. Bedrijfsevenementen met net dat tikkeltje meer worden vaker georganiseerd. We moeten ons wagonnetje mee aan die trein aankoppelen. Ons kleine team kan veel aan, dat is al bewezen, maar groei kunnen we alleen realiseren als we investeren. Binnenkort zal een deel van de administratie worden overgenomen door een backoffice, zodat er voor ons meer tijd vrijkomt voor andere zaken. Zoals het screenen van capabele medewerkers of het verkennen van mogelijke synergiën, zoals hier vlakbij met Brussels Expo", besluit Stijn.

Event Support in een notendop

• actief sinds 2012
• 4 vaste medewerkers
• Logistieke ondersteuning van events
• Plaatsen van merchandising- en promotiemateriaal
• Uitsturen van parking boys

Meer van G4S Belgium :

G4S Belgium

  • Adres: Koning Boudewijnlaan 30, 1800 Vilvoorde
  • Telefoon: +32 (0)2 712.59.11
  • E-mailadres: info@be.g4s.com
  • Website: www.g4s.be