Event management

Mar 29, 2024, 6:20
Fluxology leidt mobiliteit bij de ‘Slag van Waterloo’ in goede banen

Fluxology leidt mobiliteit bij de ‘Slag van Waterloo’ in goede banen

16 juni 2015

Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de historische Slag van Waterloo plant de vzw Bataille de Waterloo 1815 indrukwekkende reconstructies met 5000 re-enactors, 300 paarden en 100 stukken artilleriegeschut. Op 18, 19 en 20 juni worden er niet minder dan 200.000 bezoekers verwacht. Om de enorme toestroom in goede banen te leiden, maakte Fluxology in opdracht van VO COMMUNICATION en VERHULST & PARTNERS een sluitend mobiliteitsplan op. Het bedrijf staat ook in voor de uitvoering daarvan.

De reconstructie van de Slag van Waterloo belooft niet alleen sfeervol en toegankelijk, maar vooral episch, bulderend en zeer kleurrijk te zijn. En er is nog meer: de bezoekers kunnen ook de musea te bezoeken, rondkuieren op de kampplaatsen en door dezen het soldatenleven van 200 jaar geleden van dichtbij ontdekken. Omdat veel bezoekers aangeven met de wagen te willen komen, voorziet de organisatie niet minder dan 20.000 parkeerplaatsen. Ruim 70 shuttlebussen zullen de mensen naar het 'slagveld' brengen. Bovendien komen er ook tal van touring cars die uiteraard ook allemaal een plek moeten vinden.

Om dat allemaal in goede banen te leiden, is een echte specialist nodig en die vond de organisatie in Fluxology. Als verantwoordelijke voor de mobiliteit spendeerde Fluxology enorm veel tijd en zorg aan het mobiliteitsplan – er werd twee jaar geleden al mee begonnen – dat in samenwerking met heel wat overheden en uiteraard de organisatie zelf werd opgesteld.

Naast de organisatie van de parkings voor auto's en bussen en de shuttledienst zorgt Fluxology ook voor de juiste bewegwijzering. Het team is al sinds het begin van deze maand met de concrete voorbereidingen gestart zoals het inrichten van de parkeerterreinen, het plaatsen van de wegwijzers, het inrichten van de ontvangstlokalen voor de crew en de briefings van de medewerkers. Voor Fluxology, dat komend weekend ruim 100 mensen inzet, is dit naar eigen zeggen 'het grootste project tot nu toe'.

Copyright foto 2&3 : © Olivier Gagliani Olivier - www.idrone.be

www.fluxology.be

Meer van Fluxology :