Event management

Apr 28, 2024, 21:34
Fluxology, de specialist voor shuttlediensten op maat

Fluxology, de specialist voor shuttlediensten op maat

24 augustus 2015

Een optimale shuttledienst beperkt zich niet alleen tot de vaardigheden van de buschauffeur. Fluxology houdt al jaren de vinger aan de pols en kan bogen op een totaalaanbod met een uitgebreidere service dan een bus- of taxibedrijf kan bieden.

Voorbereiding: Bij de goed georganiseerde pendeldienst moet men in de eerste plaats het ideale aantal voertuigen berekenen zodat de genodigden of reizigers niet moeten wachten en zich ten allen tijd verwend kunnen voelen. De flux manager houdt zich bezig met berekeningen, formules en ramingen voor een passende service. 7 minibusjes van 7 zitplaatsen, of toch beter een autocar met 49 plaatsen? Eenmalig transport of een continue shuttledienst? Het zijn allemaal vragen die hij perfect weet te beantwoorden.

Tijdens het event kan een bestuurder kan nu eenmaal niet alles doen. De flux manager kan vrije parkeerplaatsen in de gaten houden, de passagiers begroeten, de deur openen en de weg wijzen, of hij kan een groep mensen verzamelen terwijl de chauffeur wacht. De flux manager kan het voertuig personaliseren met pancartes. Ook op de weg heeft hij de handen vrij. Hij kan zich onderweg bezighouden met de zorg voor de gasten in samenspraak met de evenementenorganisatie: maaltijden, briefing, telefonische contacten ... Hij/zij maakt het leven voor de gasten, de organisator en de bestuurder een stuk makkelijker en draagt zo bij aan de totale tevredenheid.

Een shuttle service kan ... veel shuttles omvatten! Als er veel ritten gepland zijn op hetzelfde moment of als op verschillende momenten hetzelfde punt moet bereikt worden, dan moet je iemand hebben die verantwoordelijk is voor de coördinatie. Als het om een continue pendeldienst gaat tussen punt A en punt B, dan moet u ervoor zorgen dat niet alle voertuigen tegelijk op dezelfde plaats zijn of allemaal op hetzelfde moment op weg zijn. Hier bepaalt de flux manager het tempo!

Besluit: een optimale shuttledienst hangt niet alleen af van de vaardigheden van het transportbedrijf. Fluxology heeft dit begrepen en hecht daarom veel belang aan de kwaliteit van de voertuigen en de professionaliteit van het personeel. Binnen het kader van een evenement dat shuttlediensten nodig heeft, is de flux manager een belangrijke factor die zonder meer het verschil kan maken!

Copyright foto 1 : I Love Light - Olivier Anbergen

www.fluxology.be

Meer van Fluxology :