Event management

Apr 24, 2024, 9:39
En het werd zomer…

En het werd zomer…

01 juni 2015

Eindelijk. De temperaturen beginnen te stijgen. De sector maakt zich op voor de zomerbars en festivals. Hun succes neemt elk jaar toe. Toch worstelen deze concepten onveranderlijk met 1 groot probleem: je weet nooit op voorhand welk weer je kan verwachten in België. Geen zon, geen bezoekers en geen personeel nodig.

Veel zon, veel bezoekers, veel personeel nodig op korte termijn, o jee...

Mooi weer is tegelijk een zegen en een nachtmerrie voor de zomerbars in België. Bij mooi weer stromen de bezoekers toe, maar dat wil ook zeggen dat er veel extra bedieningspersoneel moet opgetrommeld worden, vaak op erg korte tijd en dat terwijl die flexwerkers ook net dan van het weer willen genieten. En dan nog alle administratieve en wettelijke rompslomp errond die het leven van de uitbaters niet makkelijker maakt. 

De oplossing

Forganiser wil de kleinere festivals en zomerbars helpen. Vorig jaar testte Bocadero, de grooste zomerbar in Antwerpen, Forganiser uit. Met succes en veel voldoening.

David Gyssens van Bocadero vertelt: "In de loop der jaren is Bocadero steeds opzoek geweest naar efficiëntie en optimalisatie. Personeelsplanning en de administratieve verwerking die hierbij hoort zijn een grote brok ellende. Wij hebben gezocht en gevonden. Forganiser HR liet ons, en onze volledige crew, plots heel overzichtelijk eenieders planning en beschikbaarheid zien. Het kost ons dan ook geen moeite meer om een overzichtelijke planning op te stellen. Ook het wettelijke en het financiële wordt duidelijk in kaart gebracht. Wij slaagden er dan ook in om een loonlastvermindering van 10% te bereiken tijdens de voorbije zomer. Forganiser is DE tool bij uitstek voor elk modern horeca bedrijf!".

Summertime, and the living is easy

Wist je trouwens dat Forganiser het winnende concept was van de Founders Institute, een internationale IT-incubator uit Sillicon Valley? Voor komende zomer tekende onder andere al Apereau en de Zomerbar Hemiksem in. Zij gaan een zomer zonder personeelsproblemen tegemoet. Ben je net als hen organisator van een festival of zomerbar in juli en augustus? Help ons om Forganiser, een op en top Belgische start-up, te lanceren en manage je studenten, flexwerkers en vrijwilligers zonder zorgen.

Meer info:

www.forganiser.be
Gary@festen.be

Meer van Festen :

Festen