Event Agencies

Jul 15, 2020, 11:48
Panama Events pakt uit met Benelux launch van Jaguar I-PACE

Panama Events pakt uit met Benelux launch van Jaguar I-PACE

14 mei 2018

The future is here. Met die slagzin liet Jaguar mid maart de I-PACE op de wereld los, haar allereerste volelektrische SUV. De Jaguar I‑PACE is een volledig nieuw ontworpen, pure Battery Electric Vehicle (BEV). Met de lancering van de I-PACE wil het Britse merk haar toekomstige elektriseringsstrategie versterken. Vanaf 2020 zullen alle nieuwe Jaguar-modellen een elektrische aandrijving hebben. Een high-tech wagen vraagt om een high-tech reveal, dus trok Panama Events, verantwoordelijk voor de Benelux launch van de I-PACE, het hoogtechnologische van de wagen helemaal door in haar eventconcept.

Dit vertaalde zich zowel in de locatie enerzijds als in de algemene look & feel van het event anderzijds, waarbij hypermodern meubilair gecombineerd werd met spiegels, touchscreens en ledkaders als verlichtingselementen. Qua locatie viel de keuze in Nederland op de tv-studios van Mediahaven in Amsterdam, in België op de Videohouse Studios in Vilvoorde – twee gelijkaardige venues die niet alleen over voldoende ruimte, maar ook over alle technische mogelijkheden beschikten om een dergelijk futuristische show op te bouwen.   

En dat was nodig, want voor het hoogtepunt van de avond - de officiële voorstelling van de I-PACE – werd een verbluffende, volledig op maat gemaakte ‘reveal’ uitgewerkt. Na de gebruikelijke receptie werden alle genodigden uitgenodigd in tribunes rondom een middenplein, waar ze een spectaculaire, acht minuten durende licht-, geluid- en videoshow te zien kregen, opgebouwd rond vloervisualisaties. De vloer deed daarbij dienst als een geanimeerde map waarop visuals en animaties geprojecteerd werden, die naadloos mee bewogen met de rijdende I-PACE.  Gezien een beeld meer zegt dan duizend woorden, kan u de show hier bekijken.

Omdat zowel dealers, medewerkers als prospects in het verhaal betrokken werden, kon niet anders dan een meerdaags event opgezet worden. Het resultaat was een opeenvolging van zeven dagen non-stop actie – drie dagen Nederland, vier dagen België – waarbij meer dan 2500 gasten ontvangen werden, uiteraard begeleid door de nodige culinaire hapjes en bijhorende bubbels. Zowel in Vilvoorde als Amsterdam werden eerst de dealers en medewerkers uitgenodigd, gevolgd door de eventdagen voor dealerlinked prospects. De genodigden konden elkaar vinden via een origineel badgesysteem, dat hen koppelde aan de juiste dealer. Kwestie van iedereen op een eenvoudige en duidelijke manier op de juiste plaats te krijgen – geen sinceure als je een dergelijk aantal gasten ontvangt.

Met de reveal van de Jaguar I-PACE bewees Panama Events opnieuw haar weg te kennen in het opzetten van unieke, meerdaagse launchevents in verschillende landen inclusief state-of-the-art technologie en VIP hospitality.

www.panamaevents.be

Meer van Panama :