Benelux Event Awards

Nov 27, 2021, 21:19
Bea World 2018: de inschrijvingen zijn geopend

Bea World 2018: de inschrijvingen zijn geopend

13 juli 2018

De 13de editie van het Bea World Festival, dat de beste livecommunicatieprojecten bekroont, heeft de start van de inschrijvingen aangekondigd. Het festival zal dit jaar plaatsvinden van 21 tot 24 november in Coimbra (Portugal).

Voor deze tweede Portugese editie, hopen de organisatoren van het festival opnieuw meer dan 600 professionals uit zo’n dertig verschillende landen bij elkaar te brengen. Hoewel de uitreiking van de event-trofeeën het belangrijkste element van het festival is, wil het team van ADC Group toch graag onderstrepen dat networking, het ontdekken van nieuwigheden en het vergaren van nieuwe kennis ook uitstekende motivaties zijn om zich naar Coimbra te begeven. In dit opzicht moet worden erkend dat de internationale projectpresentaties en het seminarieprogramma van het festival altijd aanleiding geven tot interessante discussies.

Criteria

Tijdens deze editie zal de Belg Gerd De Bruycker, marketingdirecteur Noord-Europa bij Cisco Systems, terugkeren als voorzitter van de jury. "De jury zal elk project evalueren op basis van verschillende criteria", zo legt hij uit. "Zo gaat het natuurlijk om hun creativiteit. Dit slaat niet enkel op het idee achter het project, maar eventueel ook op een innovatieve aanpak van een specifiek aspect van een evenement. De jury evalueert ook hun ROI en hun doeltreffendheid, omdat ROI nu eenmaal een sleutelelement is binnen de hedendaagse marketing, en omdat wij als corporate event marketers de ROI van onze events moeten aantonen. Ten slotte beoordeelt de jury ook de communicatiestrategieën van de projecten: ze zullen moeten tonen dat ze doeltreffend zijn in hun manier van communiceren ten opzichte van hun doelpubliek."

De woorden van de juryvoorzitter zijn een bevestiging van wat al sinds meerdere jaren werd geponeerd: de jury zal de projecten evalueren door zich te concentreren op de prestatie en de inhoud van de B2B-evenementen, die in de eerste plaats een marketingtool blijven en daarom aan bepaalde prestatievereisten zijn onderworpen. Met andere woorden, de agentschappen die succesvolle projecten met kleine budgetten hebben gerealiseerd, moeten niet bang zijn dat hun kansen op succes worden weggeblazen door de grote shows.

Best Location Awards

In de marge van de Best Event Awards lanceren de organisatoren dit jaar ook de Best Location Awards, waarbij de beste evenementenlocaties, de beste bestemmingen en de beste congresbureaus worden beloond. De locaties worden beoordeeld op basis van hun capaciteit om verschillende soorten evenementen te organiseren, zoals congressen, vakbeurzen, productlanceringen, etc.

Praktisch

  • Bea World Festival: van 21 tot 24 november 2018 in Coimbra (Portugal)
  • Deadline inschrijving projecten: 21 september 2018
  • Proclamatie finalisten: 18 oktober 2018
  • Verdediging projecten: 22 november 2018
  • Awards Ceremony: 23 november 2018

Verlaagde tarieven zijn van toepassing voor inschrijvingen en reservaties vóór 31 juli.
Categorieën van de Event Awards: www.beaworldfestival.com/categories

Info en reservaties: www.beaworldfestival.com

Meer van Best Event Awards :