Audiovisueel

Apr 14, 2024, 14:42
The Image Creation Hub opent nieuwe perspectieven tijdens Prolight + Sound 2024
(c) Mathias Kutt

The Image Creation Hub opent nieuwe perspectieven tijdens Prolight + Sound 2024

25 januari 2024

Tijdens de komende Prolight + Sound (19 - 22 maart 2024) wordt een unieke nieuwe ruimte gewijd aan bewegende beelden: de Image Creation Hub. Het middelpunt is de Speakers Area in de stijl van een televisiestudio.

Als centraal ontmoetingspunt voor cameramensen combineert de Image Creation Hub workshops, tentoonstellingen, lezingen en gesprekken in een uitgebreide speciale ruimte – gecreëerd en gerealiseerd in samenwerking met de BVFK (Federale Associatie van Televisiecameramensen).

Frank Trautmann, Voorzitter van de BVFK, legt uit: " De evenementenindustrie wordt steeds interessanter voor BVFK-leden. Prolight + Sound is al jaren dé vakbeurs voor deze sector. Met haar aanwezigheid op de vakbeurs wil onze vereniging omroepen en televisieproducenten helpen een forum te vinden om gemeenschappelijke onderwerpen op een gebundelde en levendige manier voor te stellen. Bezoekers van de beurs hebben de unieke kans om camera- en lichttechnologie uit de eerste hand te zien, gepresenteerd door experts. Het bijzondere beroep van televisiecameramensen, dat artistieke, technische en journalistieke vaardigheden als geen ander combineert, kan in de Prolight + Sound-omgeving optimaal gepromoot worden."

Mira Wölfel, Directeur van Prolight + Sound, voegt toe: "We zijn heel blij dat we ons dit jaar nog sterker kunnen focussen op bewegende beelden. Dankzij de geweldige steun van de BVFK is er een spectaculaire nieuwe ruimte gecreëerd en we kunnen nauwelijks wachten om deze in maart aan het Prolight + Sound-publiek te presenteren."      

Om de televisiecamera-industrie vanuit zoveel mogelijk perspectieven te belichten, is de Image Creation Hub onderverdeeld in de tentoonstellingsruimte, onderwijs- en netwerkgebieden.

Meer van Prolight + Sound :