Audiovisueel

Sep 25, 2023, 9:02
Prolight + Sound blikt terug op geslaagde editie
Messe Frankfurt Exhibition GmbH | Mathias Kutt

Prolight + Sound blikt terug op geslaagde editie

04 mei 2023

Na vier dagen vol presentaties, conferenties en ontmoetingen sluit Prolight + Sound 2023 af met een forse stijging van de bezoekersaantallen. Meer dan 27.500 professionals uit 113 landen woonden van 25 tot 28 april 2023 de toonaangevende vakbeurs voor de sector van de entertainmenttechnologie bij.

457 exposanten uit 34 landen demonstreerden op indrukwekkende wijze de innovatiekracht van de sector. “De evenementenindustrie is terug - en heeft zijn internationale thuisbasis bij Prolight + Sound. De afgelopen vier dagen lieten daar geen twijfel over bestaan. Samen met de sector hebben we actie ondernomen om de business te promoten. We gaan door op de ingeslagen weg en investeren consequent in het evenement. De hoge tevredenheid bij zowel exposanten als bezoekers en vooral de indrukwekkende internationaliteit vormen een sterke basis voor verdere groei in alle productgebieden - en daarmee voor de succesvolle toekomst van Prolight + Sound", aldus Wolfgang Marzin, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Messe Frankfurt.

Bij de productpresentaties in de beurshallen was er een duidelijke trend naar IP-gebaseerde connectiviteit van componenten voor licht, geluid en podiumtechniek. Deze kunnen steeds vaker onafhankelijk van de locatie en over verschillende apparaten worden gecontroleerd en bewaakt: het "Internet of Things" is al een realiteit in de evenementenindustrie. Daarnaast heeft de inzet van de sector voor een duurzame bedrijfsvoering een steeds grotere impact op het productontwerp. Systemen met een hoge energie-efficiëntie, een lange levensduur, een transportvriendelijk ontwerp en een hoog aandeel recyclebare materialen stonden hoog op de agenda.

Naast de stijgende exposanten- en bezoekersaantallen behaalde het evenement opnieuw hoge tevredenheidscijfers. 88% van de exposerende bedrijven en 83% van de bezoekers gaf aan hun doelen op Prolight + Sound te hebben bereikt. De hallen waren gevuld met bruisende activiteit - maar ook met emotionele ontmoetingen tussen spelers uit de industrie, nadat talloze exposanten en bezoekers, vooral uit Azië, voor het eerst in vier jaar terugkeerden.

Prolight + Sound 2024 vindt plaats van 19 tot en met 22 maart. Met deze nieuwe datum komt Messe Frankfurt tegemoet aan de wens van de industrie om een ​​eerder tijdslot in het jaar te hebben, dat beter aansluit bij de projectcycli in de evenementen- en entertainmenttechnologie-industrie.

Meer van Prolight + Sound :