Audiovisueel

Apr 24, 2024, 19:08
CHAUVET Professional slaat gensters op Belgium Box Gala

CHAUVET Professional slaat gensters op Belgium Box Gala

15 november 2016

De televisie mag dan de onbetwiste entertainmentkampioen van de 20ste eeuw zijn, vandaag moet het medium een zware strijd leveren om zijn plek te behouden gezien de toenemende populariteit van online platforms. De producers van het nieuwe Belgische CAZ TV hebben deze metaforische strijd omgezet in een echt gevecht door hun nieuwe tv-kanaal te promoten met een ‘reality show’ boksgala dat bekende mensen tegenover elkaar zette. De opmerkelijke setting voor dit tv-event werd mede gecreëerd door een aantal Nexus en COLORdash armaturen van CHAUVET Professional.

De Belgische verhuurspecialist Splendit leverde 24 Nexus 7 x 7 AQ panels, 72 x COLORdash Accent Quad armaturen en 48 Nexus 5 x 5 AW panels die door de designers van Never Fear Shadows ingezet werden om een visueel verbluffend decor te ontwerpen. Om een sleutelpositie binnen de setting van dit gala te bekleden, werden de Nexus 5 x 5 panels gemonteerd boven de centrale boksring. Daar riepen de klassiek ogende armaturen de look en sfeer op van traditionele bokswedstrijden.

Een van de belangrijkste aspecten van de Nexus in het ontwerp waren de levendige kleuren van de COB LEDs die de verschillende onderdelen van de show perfect weerspiegelden en versterkten. Door gebruik te maken van verschillende camerashots en secties binnen de show, slaagde Never Fear Shadows er in het beste uit de Nexus kleuren naar voren te halen om zo de show de benodigde energie mee te geven.

Daarnaast werden doorheen de studio 48 Nexus 7 x 7 panels strategisch geplaatst in de verschillende ingangen van de strijders. Op die manier droegen ook zij bij aan de visuele sfeer en de algemene aanblik van de set. Never Fear Shadows gebruikte de Nexus 7 x 7 panels bij hun fantastische ‘on and off’ cameraflitsen, waarbij de uitstraling van de panels naadloos geïntegreerd werd in het geheel van de set.

Twee batterijen Nexus armaturen werden achter de ring geplaatst in het volle zicht van de camera om de beelden en de namen van de deelnemers weer te geven. De combinatie van de beste pixel mapping technologie met een aantal klassieke beelden gaf de intense sfeer van een echte boksmeeting uitstekend weer.

Ook de 72 COLORdash Accent Quad armaturen van CHAUVET speelden een voorname rol in het lichtconcept van Never Fear Shadows. Deze werden rond de studio geplaatst tussen zilveren trussings om voor een subtiel decoratief effect te zorgen met schitterende pastelkleuren die als het ware een lichtgloed wisten te creëren en dromerige kleurnuances over het publiek strooiden zonder evenwel de aandacht van het gebeuren weg te trekken.

Hoewel een grote hoeveelheid aan armaturen werd ingezet, bleek het compacte formaat van de COLORdash armaturen zeer praktisch voor de productieteams die alle 72 stuks snel en efficiënt konden installeren en zo kostbare productietijd uitspaarden.

Een selectie VIP tafels rond de boksring ten slotte werden belicht door 40 Freedom Par Quad RGBA IP armaturen van CHAUVET Professionals zusterbedrijf CHAUVET DJ. De Freedom Pars werden onder met glas bedekte tafels geplaats om een oplichtend effect te creëren.

Het samenspel van alle visuele elementen zorgde voor een formidabel televisie-event. Het boksgala was zonder meer een inslaand succes.

www.chauvetprofessional.eu

Meer van Chauvet :