Audiovisueel

Apr 23, 2024, 10:33
K3 afscheidstour kiest voor Chauvet Professional STRIKE 4

K3 afscheidstour kiest voor Chauvet Professional STRIKE 4

01 maart 2016

Aan het eind van de jaren 90 veroverde de Vlaamse meisjesgroep K3 met rasse schreden de podia en werd daarmee al snel uitgeroepen tot het Belgische antwoord op de Spice Girls. Na bijna twee decennia en talloze succesvolle singles, tours en tv-optredens - waaronder de Belgische vertegenwoordiging op het Eurovisie Songfestival 1999 – hebben de leden van de groep besloten om over te gaan naar de volgende fase in hun carrière. Om die zo succesvolle periode in stijl af te sluiten, ondernemen ze een afscheidstournee met onder meer een spectaculaire  lichtshow waarvoor PRG Belgium de Chauvet Professional STRIKE 4 LED-armaturen inzet.

Luc Peumans van het Belgische Painting With Light creëerde de betoverende lichtshow van de K3 afscheidstournee. Omdat het bedrijf ook het voorbije decennium al voor K3 werkte, stuurde Peumans aan op een show die de vrolijke sfeer, de ondernemende geest en het hoge energieniveau van de geliefde meidengroep perfect samenvatte.

"Tijdens de 10 jaar dat Painting With Light met K3 heeft gewerkt, is één ding altijd consequent gebleven", aldus Peumans. "Van liedjes tot en met live-optredens, de band heeft er altijd alles aan gedaan om zo innovatief mogelijk te zijn. En dat is iets wat ook wij steevast hebben geprobeerd naar voor te brengen met onze K3 lichtontwerpen."

Met dit doel voor ogen koos Peumans 25 Chauvet Professional STRIKE 4 100 w LED-armaturen om de K3-show van een mix van warmwitte wash, publieksblinders en strobo’s te voorzien. Verspreid over  verschillende overhead trussen werden de de STRIKE 4’s voor verschillende doeleinden ingezet. "De STRIKE 4’s vervangen mijn traditionele blinderprogramma's,"legt de lichtdesigner uit. "Aangezien de meisjes veel interactie hebben met het publiek tijdens de voorstelling, zorgen de STRIKE 4’s elke keer wanneer het nodig is, voor een perfect publieksverblindend effect, precies om die interactie te onderlijnen. 

Terwijl de STRIKE 4's blinders werden ingezet met het oog op een zo groot mogelijk effect, speelden ook de andere functies van de armaturen een prominente rol in de show. "De STRIKE 4 geeft veel extra mogelijkheden in vergelijking met een conventionele publieksblinder.  Ze zorgen voor een extra dimensie bij de algemene aanblik van het podium en creëren een zalig retro stadionrockgevoel, dankzij de zacht dimmende kromming. Het feit dat elke cel afzonderlijk kan worden bestuurd, geeft ons veel mogelijkheden op vlak van lichtdesign. En ik hou er ook van om de strobocapaciteiten  van de STRIKE 4’s te gebruiken -Op die manier kun je echt met vesrchillende beelden spelen."

Peumans’ besluit om de STRIKE 4 als kernelement van zijn lichtontwerp te gebruiken, stond centraal in de ‘look’ van de K3 afscheidstournee. "De STRIKE 4’s hebben een heel belangrijke rol gespeeld in mijn lichtconcept voor deze ‘vaarweltour’, niet in het minst omwille van de verschillende functies die ze naadloos combineren. Hun veelzijdigheid helpt ons om K3 het visueel hoogstaande afscheid te realiseren dat de band verdient.”

www.chauvetprofessional.co.uk

Meer van Chauvet :