Audiovisueel

Apr 18, 2024, 20:37
Chauvet Professional Video Panels op Britse première van Batman V Superman

Chauvet Professional Video Panels op Britse première van Batman V Superman

10 mei 2016

De Britse première van de film ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ was groot nieuws in heel Europa. Om dit topevenement op de Londense Leicester Square de nodige luister bij te zetten, creëerde Impact Production Services de grootste video-installatie uit de geschiedenis van het bedrijf met behulp van PVP X6IP LED panels en pixelmapped Epix Strip Tour armaturen van Chauvet Professional.

Middelpunt van het door Limited Edition Event Design, een klant van IPS, ontworpen decor was een enorme videowall langs de rode loper. Deze bestond uit 14 individuele 2m x 2m x 5m hoge Layher torens, geplaatst in zigzagformatie. Elke toren droeg een 1,5 m brede en 2,5 m hoge matrix van Chauvet PVP X6IP panels die, aansluitend op de "Batman" en "Superman" belettering, beelden en foto's van de diverse stripfiguren in de film toonden.

"De 6,9 mm pixel pitch van de PVP panels was ideaal voor dit evenement”, vertelt James Mason, Manging Director van IPS. “De panels van Chauvet maakten ook indruk op camerabeelden van de individuele torens die op TV werden getoond. Bovendien oogde de hoge helderheid van de panelen indrukwekkend, zelfs tijdens de dag. De brede kijkhoek van de panels zorgde er bovendien voor dat het publiek een maximale zichtbaarheid genoot.”

In combinatie met de roestvrijstalen hardware verzekerde de robuuste constructie in gegoten aluminium van de PVP panelen moeiteloos én veilig het aaneensluiten van de panels, een feit dat Mason en zijn team op deze bijzondere gebeurtenis beslist naar waarde wisten te schatten ."De rigging-opties maakten het ons gemakkelijk om alles aan de Layher-torens te bevestigen en terug los te maken’, vervolgt Mason. "Een absolute noodzaak voor dit soort projecten waar tijd een essentieel element is tijdens de opbouw en de afbraak.”

Ook in première op het evenement waren de 80 nieuwe Chauvet Professional Epix Strip Tour units van IPS. De 1 meter lange RGB LED armaturen met 25mm pixelafstand werden in lineaire formatie gepositioneerd tussen elk van de truss-torens om visuele interactie te creëren tussen de schermen die het artwork van de film vertoonden.”

De door Epix Drive 900 driver units van energie voorziene Epix Strips werden aangestuurd via Art Net om zo het beoogde spetterende effect te creëren.

"We hebben de Epix armaturen op de flats tussen de panels gemonteerd”, aldus nog Mason. “Door hun lichtgewicht constructie waren ze heel eenvoudig te bevestigen. De pixelmapped armaturen waren precies wat we nodig hadden voor de creatie van de backdrop van de rode loper. Hun witte, flikkerende LED-effecten vormden een mooi contrast met het videomateriaal."

Het gecombineerde effect van de PVP panels en de Epix armaturen maakte dat Mason en zijn team zeer tevreden waren met het resultaat op Leicester Square. "Hoewel dit niet de eerste filmpremière was voor IPS, was het zeker de grootste, in het bijzonder wat het videogebeuren betreft”, besluit Mason. "Zowel de PVP panels als de Epix armaturen speelden een aanzienlijke rol in het totaalconcept van deze avond en bewezen dat ze feilloos hun taak kunnen uitvoeren, zelfs bij een met sterren bezaaide rode loper."

www.chauvetlighting.eu

Meer van Chauvet :