Vaste & tijdelijke locaties

Mar 28, 2024, 22:51
Dolce La Hulpe Brussels stelt voor: "Verblijf in het Woud"

Dolce La Hulpe Brussels stelt voor: "Verblijf in het Woud"

03 mei 2016

Het hotel Dolce La Hulpe Brussels heeft het genoegen u zijn nieuw verblijfspakket, ‘Verblijf in het Woud' voor te stellen. In samenwerking met Antoine Moureau, de boswachter van het domein en Christian Vrient, verantwoordelijke van het wellness-centre ForestGym@Dolce, biedt het hotel u een reis aan die uw begrip en zintuiglijke waarneming van de natuur zal doen ontwaken.

Communiceren met de natuur, zich opladen, de tijd nemen om te leven en los te laten … Kortom, onze fundamentele waarden terugvinden. De longen volpompen, eventjes ontsnappen en de tijd nemen om terug bewust te worden van ons vaak gejaagd en volgepropt leven dat ons de fundamenten van een harmonieus leven doet vergeten.

Wetenschappers zijn formeel: terug naar de natuur is essentieel voor ons welzijn. Ontdek wat er zich onder de schors bevindt, voel de bomen, begrijp hun ontwikkeling en hun instinct. Deze fascinerende ervaringen laten ons toe ons bestaan te relativeren, ons te voelen opgaan in de natuur, het overbodige los te laten en alles simpelweg te vergeten.

Het hotel in het hart van het Zoniënwoud is het startpunt van dit mooie avontuur dat zich afspeelt over verschillende weken doorheen het jaar. Het doel is het aanbieden van een respectvolle benadering van de natuur en om ieder de mogelijkheid te bieden haar beter te observeren en te begrijpen en hiermee het eigen organisme te leren verbeteren. Aan het einde van de leerrijke wandeling met de gemarkeerde paden door Antoine Moureau, biedt een tweede activiteit, het Woud-Baden, u een nog diepere onderdompeling aan.

Deze bijzondere praktijk, le noshinrin yoku, werd geboren in de jaren ‘80 in Japan. Zij heeft tot doel de zintuigen open te stellen voor de verscheidene interacties die het bos te bieden heeft. Begeleid door een welzijnsexpert van ForestGym@Dolce, nodigt deze boswandeling u uit om aandacht te schenken aan alles dat u omringt. Ruik de geur van planten, hoor de verschillende vogels zingen, luister naar het ruisen van de wind door de bomen, voel de zon door de bladeren schijnen, omarm een boom van wel liefst tien meter omtrek... Dit alles geeft u een ervaring van rust, geluk en welzijn. Deze zachte activiteit laat u in het nu leven en laat u weer de weldadige invloed van de natuur op ons lichaam ervaren. Naast deze onmiddellijke weldaad, versterkt het Woud-Baden het innerlijke luisteren, het opborrelen van ideeën en intuitie. Deze ontkoppeling met de gewone wereld geeft u de kans om het dagelijkse in perspectief te plaatsen en te focussen op de ervaring van het één-zijn met de natuur. De terugkeer naar de bron bevredigt en verkwikt. De inspiratie en de nieuwe energie verkregen van het bos laten u uw leven en verantwoordelijkheben in een nieuw licht zien.

Het verblijf ‘Verdieping in het Woud’ verloopt als volgt:

  • 16u30 - 18u30 : Leerrijke wandeling in het bos geleid door de boswachter
  • Een overnachting in een tweepersoonskamer met uitzicht op het woud.
  • Ontbijtbuffet
  • 10u30 - 12u : het Woud-Baden
  • Eau du Brésil, het nieuwe aromatische water van Cinq Mondes*
  • Vrije toegang tot ons binnen-zwembad, sauna en hammam
  • Gratis Wi-fi en parking

* Eau du Brésil is het nieuwe aromatische water van Cinq Mondes gecreëerd door Olivia Giacobetti. Dit nieuwe aromatische water met zijn unieke verfrissende en hernieuwende kracht werd geïnspireerd door Banho uit Brazilië, een nieuw exotisch SchoonheidsRitueel. Het Banho is de eeuwenoude kunst van de Braziliaanse baden. Dit traditionele ritueel is nauw gelinkt aan de sjamaanse rites uit Brazilië. Meer dan het louter wassen van het lichaam is het een manier om te communiceren met de krachten van het water en zich te bevrijden van alle vormen van spanning in lichaam en geest. Elke keer dat u dit nieuwe aromatische water zal gebruiken, zal u zich de krachtige momenten van het “Verdieping in het Woud” verblijf in Dolce La Hulpe Brussels herinneren.

Vanaf 127 euro per persoon in een tweepersoonskamer.

Data "Verdieping in het Woud": 15 mei, 2 en 15 juli, 19 en 26 augustus, 22 oktober.

www.dolcelahulpe.com

Meer van Dolce La Hulpe Brussels :

Dolce La Hulpe Brussels