Vaste & tijdelijke locaties

Jun 18, 2024, 5:04
Duurzame seminaries in het hart van de natuur

Duurzame seminaries in het hart van de natuur

16 mei 2024

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar ecologisch verantwoorde seminarielocaties! Hotel les Sorbiers is het eerste etablissement in Wallonië dat het Europees Ecolabel heeft behaald! Dit is de garantie dat uw evenement een beperkte impact heeft op het milieu.

Meer dan een hotel is Les Sorbiers een plek om te leven, ontwikkeld in een logica van duurzame economie. Het is gelegen in het hart van een landgoed van 17 hectare, met daarin een beschermd Natura 2000-eiland. Een aangename sfeer is hier het sleutelwoord. Langs de oevers van de Haute-Meuse, midden in de natuur, beschikt het hotel over 32 aangename en comfortabele kamers, zonder televisie of telefoon om beter te kunnen dromen, lezen en babbelen.

Op minder dan anderhalf uur rijden van Brussel, Luik en Bergen biedt Les Sorbiers bedrijven en organisaties 3 seminariezalen voor 10 tot 100 personen. Helder verlicht, in een rustgevende en uitzonderlijke omgeving, en voorzien van alle noodzakelijke moderne apparatuur, zijn ze bevorderlijk voor reflectie, uitwisseling en creativiteit. De grootste zaal is ook ideaal voor banketten.

Wie wil dineren, kan plaatsnemen in restaurant En Face de l’Ile om te genieten van een verhaal dat wordt verteld van het land tot op het bord. Chef-kok Mickaël Lehaire biedt u smakelijke, locavore gerechten. Sommige producten komen rechtstreeks van het landgoed, zoals de aromatische kruiden en de honing. Voor een meer intieme en buitengewone ervaring kunt u genieten van een maaltijd geserveerd in de oranjerie met een prachtig uitzicht op de Maas.

Ter ontspanning worden ter plaatse en in de omgeving verschillende activiteiten aangeboden: kajakken, proeverijworkshops, een bezoek aan het eiland Androssart,...

Door te kiezen voor een groene uitstap bij Les Sorbiers kunt u de deelnemers een kwalitatieve ervaring bieden en tegelijkertijd alles centraliseren. U kunt hierbij ook rekenen op een toegewijd team, dat meewerkt aan het bereiken van uw doelen. Tenslotte heeft u de garantie dat de impact van uw evenement op het milieu beperkt blijft.

Meer van VISITWallonia :