Event technologies

Jun 3, 2020, 22:06
Stabiel en snel internet op events gegarandeerd dankzij Private LTE van Citymesh

Stabiel en snel internet op events gegarandeerd dankzij Private LTE van Citymesh

08 oktober 2018

Een snel en stabiel internet maakt niet alleen je gasten of festivalgangers blij. Het succes van je event of congres staat of valt met een betrouwbare internetverbinding. Als organisator reken je op connectiviteit voor kassa’s, cashless payments, productie, camerabewaking, toegangscontrole, pers, streaming …

Afhankelijk van de grootte, aard en complexiteit van je event, voldoet een eenvoudig WiFi netwerk niet altijd aan de essentiële connectiviteitsnoden.

Veel gelijktijdige gebruikers, locatie, ticket- en registratiesystemen… noem maar op. Allemaal elementen om niet uit het oog te verliezen bij de opzet van een tijdelijk draadloos netwerk. Om maar te zwijgen van de uitdagingen om tijdig én rekening houdend met de opbouw van het event, de wireless installatie operationeel te krijgen en op de ad-hoc verzoeken in te spelen.

Een Private LTE-netwerk biedt de uitkomst. Deze betrouwbare breedband verbinding biedt meer mogelijkheden dan welke bestaande technologie ook. Private LTE technologie maakt net als WiFi gebruik van radiogolven met als verschil dat er gebruik gemaakt wordt van een private frequentie.

Voordelen van deze verbinding:

  • interferentievrij
  • meer bandbreedte
  • hogere snelheid
  • weinig of geen bekabeling

‘Bezoekers en organisatie kunnen toch gebruik maken van het mobiele netwerk (4G)?’ denkt u misschien.

Maar ook van het mobiele netwerk wint private LTE:

  • Het 4G-netwerk kan verzadigd raken bij veel gelijktijdige gebruikers
  • Met een private LTE is er altijd verbinding voor hulpdiensten, beveiligingteams en WiFi-apparatuur. Ook als het publieke netwerk verzadigd is.

Onder andere op Gent Jazz, Gentse Feesten, Boomtown-festival, Jazz Middelheim, Zoute Grand Prix en Knokke Hippique heeft private LTE het bewijs geleverd aan de draadloze eventconnectiviteitsnoden te voldoen en andere technologieën ver achter zich te laten.

Maak iedereen blij en van je event een succes met private LTE.

Citymesh staat op 7 en 8 november op Festivak, de #1 vakbeurs voor de evenementenbranche.
Iedereen welkom om onze oplossingen beter te leren kennen en om deel te nemen aan onze tequila challenge. 

Meer van citymesh / In any event :

Citymesh / In any event