Event management

Jan 27, 2022, 15:41
#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

#SoundOfSilence: “Blijven genieten van veilige events”

08 november 2021

Nu de vierde golf er is, leeft de onzekerheid in de maatschappij meer dan ooit. De event- en cultuursector voelen dit als geen ander. Het regent annuleringen die we niet kunnen stoppen. Nochtans zijn veilige events mogelijk en mogen ze ook georganiseerd worden. De boodschap van #SoundOfSilence luidt dan ook: “Blijf events bijwonen, want alleen samen herstellen we ons sociaal weefsel.”

“De event- en cultuursector voelen de harde impact van de stijgende coronacijfers. Ook nu weer. Gaan die statistieken omhoog, dan gaat het aantal boekingen omlaag. Voor de derde keer in twee jaar tijd zien we onze agenda’s stilletjes leeglopen. In Knokke worden events die binnen plaatsvinden intussen zelfs verboden. Nochtans mogen events nog steeds georganiseerd worden. Gelukkig maar! Want we hebben elkaar en het samenzijn allemaal nodig.”

“Daarom willen we vanuit #SoundOfSilence mensen oproepen om events te blijven bijwonen en initiatiefnemers aanmoedigen om events te blijven organiseren. Dat kan op een bijzonder veilige manier, met maatregelen die hun nut en hun veiligheid hebben bewezen.”

“Het is een boodschap die we uitdragen. Want we investeren actief in veiligheid en doen er ook alles aan om diezelfde veiligheid tijdens elk event te garanderen. We mogen geen angst en paniek zaaien. Daar heeft niemand na twee jaar nog een boodschap aan. Laat ons dus opnieuw verbinden. Laat ons met z’n allen events blijven bijwonen volgens de geldende maatregelen. En laat onze sector niet opnieuw in de steek. Die verbondenheid van samen iets te beleven doet ons allemaal zo’n deugd.”

Meer van #SoundOfSilence :