Associaties

Feb 9, 2023, 10:20
Sound of Silence: “Flexi-jobs geven eventsector ademruimte”

Sound of Silence: “Flexi-jobs geven eventsector ademruimte”

13 oktober 2022

De regering breidt het systeem van flexi-jobs uit naar de evenementen- en cultuursector. “Goed nieuws dus voor onze sector”, zo stelt #SoundOfSilence. “Want de uitdagingen waar we voor staan zijn niet min. Flexi-jobs geven ons de mogelijkheid om eenvoudiger te schakelen in een periode van arbeidskrapte.”

#SoundOfSilence zag het levenslicht in volle coronaperiode. “De impact van verschillende lockdowns, beperkende maatregelen en langdurige onzekerheid zijn niet mals geweest voor de evenementensector. We rekenen vandaag nog steeds af met de naweeën van deze crisis, zoals het tekort aan arbeidskrachten.”

Vicieuze cirkel doorbreken

De braindrain bij eventbedrijven is aanzienlijk. “We werken met gespecialiseerd en gepassioneerd personeel, en net die extra handen zijn vandaag moeilijk te vinden. Daarom circuleerde binnen de sector het idee om met flexi-jobs te werken.”

“Daarnaast ijveren we ook verder voor een uitbreiding van de relance-uren naar 2023. Samen met de flexi-jobs lossen deze onbelaste overuren het tekort aan personeel op. Onze mensen kunnen bijklussen binnen hun expertise en binnen hun bedrijf. De werkgever hoeft geen extra medewerkers op te leiden en de werknemer die meer wil werken, verdient een centje bij. De combinatie van beide initiatieven zou de vicieuze cirkel van openstaande vacatures en de arbeidskrapte doorbreken.”

“We zijn als sector dankbaar dat onze positieve communicatie gehoord werd en kijken verder uit naar nog meer constructieve oplossingen voor de uitdagingen waar heel wat bedrijven vandaag voor staan.”

Meer van #SoundOfSilence :