Event management

Sep 22, 2020, 22:12
Cup Concept zet in op herbruikbare bekers voor events

Cup Concept zet in op herbruikbare bekers voor events

10 december 2019

De Gistelse verpakkingsspecialist Bio Pack gaat voortaan ook herbruikbare bekers verdelen aan oa. lokale besturen en organisatoren van evenementen. Het heeft daarvoor met de Duitse marktleider de joint venture Cup Concept Belgium opgericht. Men speelt daarmee in op de nieuwe wetgeving rond cateringmateriaal en wegwerpverpakkingen, die vanaf 1 januari 2020 in voege treedt.

Cup Concept Belgium biedt kwalitatieve herbruikbare bekers aan voor steden en gemeenten, sportclubs, brouwerijen, eventorganisatoren,... “Cup Concept is meer dan alleen verkoop, verhuur en wassen van herbruikbare bekers. We denken mee met de klant en hebben legio scenario’s om de gepaste oplossing te bieden. De klant wordt volledig ontzorgd, want we nemen ook de logistiek en de reiniging voor onze rekening”, vertelt salesmanager Staf De Smet.

Productie in West-Europa

De meer dan 25 jaar ervaring van partner Cup Concept Germany is een grote troef. De Duitse marktleider leverde al bekers (met service) voor WK’s en EK’s. Elke week belevert het zowat 25 Duitse voetbalclubs. Andere klanten zijn bijvoorbeeld Lollapalooza Festival Berlijn, Nova Rock Festival in Oostenrijk, Redbull, Rammstein en verschillende steden en gemeenten.

De bekers worden binnen Cup Concept groep geproduceerd in West-Europa. “Qua bedrukking is er geen betere kwaliteit te vinden. Enerzijds kunnen we via zeefdruk logo’s gaan printen, anderzijds kunnen we een fotodruk aanbieden die wel tot 600 dots per inch gaat”, klinkt het enthousiast. Voor de reiniging werkt Cup Concept samen met Wash-it. Dat heeft in heel Vlaanderen 6 state-of-the-art wasstraten bij maatwerkbedrijven. Daardoor kan het transport beperkt worden én is de capaciteit altijd gegarandeerd.

Focus op innovatie

Bio Pack zet al sinds zijn start in op producten die gemaakt zijn van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen zoals suikerriet of maïs. Om het aanbod verder te vergroenen, gaat het nu ook volop voor herbruikbare materialen. “We zijn constant op zoek naar hoogwaardige nieuwigheden die ook een kans hebben op de markt”, duidt bestuurder Stijn De Meulemeester. Hij verwijst naar de Arena Cup. “Die recente innovatie van Cup Concept is een beker die door zijn design vanzelf leeggemaakt wordt als ermee gegooid wordt”, besluit hij.