Event management

Sep 22, 2020, 22:56
Een exclusieve, gepersonaliseerde Web TV tijdens medische bijeenkomsten

Een exclusieve, gepersonaliseerde Web TV tijdens medische bijeenkomsten

12 december 2019

AIM Group International, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in congressen, evenementen en communicatie, introduceerde Web TV op de 29ste ‘European Meeting of Hypertension’, als een nieuwe mogelijkheid voor communicatie en sponsoring.

De European Society of Hypertension wilde het bereik van haar hoogwaardige wetenschappelijke inhoud vergroten, vooral voor potentiële leden en landen. De corporate sponsors wilden ook nieuwe markten bereiken, buiten Europa. Ze wilden hun boodschap aantrekkelijker maken met behulp van nieuwe digitale communicatiemethoden.

Na de introductie van een succesvolle online-uitzending van het wetenschappelijk programma van 2018, stelde AIM Group voor om Web TV aan te bieden als sponsormogelijkheid voor het congres van 2019.

Sponsors konden vrij hun eigen inhoud aan de uitzending toevoegen, waaronder: interviews met bedrijfsvertegenwoordigers, bedrijfsvideo's, welkomstberichten; evenals hun Satellite Symposium. Het kanaal was beschikbaar op de congreswebsite, gemakkelijk toegankelijk via de congres-app en werd weergegeven op grote schermen in de sociale ruimte. Alle video's zijn ook voor één jaar on-demand beschikbaar gesteld.

Eén farmaceutisch bedrijf sponsorde de gelijktijdige vertaling van zijn Sponsored Satellite Symposium in het Chinees en Russisch. De Web TV werd zodus beschikbaar gesteld in drie verschillende talen.

Dankzij de online Web TV veranderde het congres van een traditioneel format naar een echt hybride evenement, waarbij de sponsorvoordelen talrijk waren:

  • Wereldwijd bereik. Sponsors bereikten een groter publiek, overwonnen de fysieke grenzen van het evenement en verruimden de reikwijdte van hun communicatie.
  • On-demand content. Sponsors konden gepersonaliseerde inhoud aan bieden die één jaar beschikbaar bleef, waardoor de duur van de communicatie werd verlengd.
  • Kostenbesparende oplossing. Het kanaal was een kosteneffectieve manier om een ​​groot aantal doelgroepen te bereiken.
  • Gegevensanalyse. Het online trackingsysteem bood uitstekende gegevens die nuttig zijn om de aanpak en de inhoud aan te passen voor toekomstige evenementen.
  • Teaser voor het volgende evenement. Het bood een uitstekende gelegenheid om het volgende congres bekend te maken aan een nieuw publiek. Sponsors kunnen de gegevens ook gebruiken voor hun eigen toekomstige communicatie en uitnodigingen voor evenementen.