Event management

May 28, 2020, 22:41
Moment Marketing: van event naar memorabel moment

Moment Marketing: van event naar memorabel moment

25 juni 2019

De rijkdom van momenten is de toekomst voor evenementen. In een digitale wereld is de menselijke beleving zeker niet verloren,  ze is wel geëvolueerd. Dat besefte Michiel Vanderheyden, CEO van Goosebumps, maar al te goed. Hij schreef zijn bevindingen neer in het boek Moment Marketing, waarin hij toelicht hoe events kunnen uitgroeien tot memorabele momenten die voor een blijvende connectie zorgen met klanten, medewerkers en stakeholders.

Dat mensen steeds meer op zoek gaan naar authentieke emoties en unieke live ervaringen, mocht ook Barbara Stevens ervaren, onder andere als managing director bij Festival Van Vlaanderen. Authenticiteit is de sleutel om een bedrijf te doen groeien. De gesprekken die Michiel en Barbara over het boek en het nieuwe eventmodel voerden, leidden uiteindelijk tot We People, een nieuwe strategische event consultant. 

Events zijn een uitstekend middel om een community rondom je merk te creëren. Maar dan moet je in elk contact tot uiting brengen waar de organisatie voor staat en dat zowel voorafgaand, tijdens als volgend op het eigenlijke event. Bovendien: hoe individueler je die ervaring kan maken, hoe sterker en hoe positiever de merkconnotatie. 

Het Moment Marketing Model is een toekomstgerichte versie op human capital en bevat een duidelijke strategie om als bedrijf of merk opnieuw verbinding te creëren met stakeholders. Het model fungeert als leidraad om eventcommunicatie in lijn te brengen met het DNA van het merk, met de missie en visie van het bedrijf en niet in het minst met de concrete doelstellingen van het event.

Meer van Goosebumps :