Event management

Dec 14, 2019, 21:37
3 tips om meer klanten naar uw bedrijfsevenement te trekken

3 tips om meer klanten naar uw bedrijfsevenement te trekken

05 juni 2019

Tegenwoordig is het niet uitzonderlijk dat bedrijven verschillende evenementen organiseren. Van de opening van een winkel tot de lancering van een product, alles is mogelijk en alles wordt gewaardeerd. Maar als er al zoveel bedrijfsevenementen zijn, hoe kunt u dan zoveel mogelijk klanten enthousiast maken om naar uw evenement te komen? Deze drie tips kunnen je helpen…

1. De communicatie

Aangezien het versterken van klantenloyaliteit een van de belangrijkste doelen van een bedrijfsevenement is, moet deze relatie eerst worden opgebouwd. Persoonlijke uitnodigingen en persoonlijke gesprekken zijn erg belangrijk en geven de klant het gevoel speciaal te zijn. Op de dag van het evenement mag er geen verkoopdruk zijn, omdat het vooral nodig is om de klantrelatie te verbeteren.

2. De sfeer

Het evenement zal uw klanten nog meer behagen als de sfeer overeenstemt met uw bedrijf. Vergeet niet om een goede cateraar te boeken en drankjes te geven zodat ze langer willen blijven hangen. Geschenken (met het bedrijfslogo erop) worden ook steeds populairder, zoals aanstekers, tassen of USB-sticks. Laat je verbeelding de vrije loop! Andere relatiegeschenken om te verspreiden tijdens het bedrijfsevenement: bekers, displays of klantenkaarten. Ze kunnen eenvoudig en comfortabel online worden besteld bij een professionele drukker.

3. De inhoud telt

Om het bedrijfsevenement bijzonder interessant te maken voor uw klanten, moet u hen iets aanbieden dat zij elders niet kunnen vinden. Alles is mogelijk, van een reeks lezingen tot workshops, zolang het maar gericht is op uw doelgroep. Ook hier moet de klant het gevoel hebben dat hij op een exclusieve wijze wordt behandeld.

Tijdens zakelijke evenementen is het de speciale en persoonlijke kant die naar voren wordt gebracht. Als u iets unieks aanbiedt, zult u altijd meer klanten aantrekken die u voor lange tijd zult behouden.