Event management

Jun 3, 2020, 20:08
Genomineerden jubileumeditie Belgian Corporate Video Festival zijn bekend

Genomineerden jubileumeditie Belgian Corporate Video Festival zijn bekend

27 mei 2019

Op donderdag 6 juni vindt in Kinepolis Brussel voor de 20ste keer het Belgian Corporate Video Festival (BCVF) plaats. Het prestigieuze Festival bekroont jaarlijks de beste videoproducties die bedrijven, overheden en non-profitorganisaties realiseren. Laatstejaarsstudenten aan de AP Hogeschool in Antwerpen, die het evenement organiseren, roepen het bedrijfsleven alvast op om aanwezig te zijn op deze jubileumeditie.

Uit 252 inzendingen heeft een professionele jury onder leiding van Prof. Dr. Karolien Poels (Universiteit Antwerpen) en Jean-François Raskin, algemeen beheerder van het Institut des Hautes Études des Communications Sociales (IHECS), 40 corporate video’s genomineerd in elf verscheidene categorieën. In totaal reikt de jury zestien awards uit, waarvan vijf special awards. Een volledig overzicht van de genomineerde video’s is terug te vinden op www.bcvf.be.

Het belang van corporate video

Wat in 2000 begon als een kleinschalig studentenproject op AP Hogeschool is door de jaren heen uitgegroeid tot het enige netwerkevenement in België waarbij bedrijfsleiders, communicatieprofessionals, marketeers en videoproducenten zich verdiepen in de wereld van corporate videocommunicatie. Vorig jaar mocht het Festival 500 bezoekers verwelkomen.

In opdracht van AP Hogeschool en Kanaal Z staan dertien laatstejaarsstudenten Communicatiemanagement en een stagiaire van het IHECS in voor de praktische uitwerking van het Festival. Ze kunnen hiervoor op de steun rekenen van Kinepolis, Videohouse, het VBO en Cercle de Wallonie die hun schouders mee onder het evenement zetten als structurele partners.

“Hoewel het belang van corporate video elk jaar toeneemt, zien we nog veel bedrijven en organisaties die weinig of geen video inzetten in hun communicatiemix. Met de organisatie van dit Festival willen we de meerwaarde van corporate video in de bedrijfscommunicatie in de schijnwerpers plaatsen”, zegt Dirk Hye, lector Communicatie aan de AP Hogeschool én co-projectbegeleider van dit Festival.

Feesteditie

Op donderdag 6 juni 2019 vindt de 20ste editie van het Belgian Corporate Video Festival plaats in Kinepolis Brussel. Deze feestelijke editie begint naar goede gewoonte met (Engelstalige) inspiratiesessies. Kim Verhaegen, Head of Consultancy bij FairEtail, buigt zich over de diverse online videoplatformen waarop corporate video’s kunnen verspreid worden. Pieter Van Leugenhagen, International Growth Director bij Yondr, gidst de bezoekers door de wondere wereld van immersive media (VR & 360 graden) en de vele toepassingen ervan voor bedrijven en organisaties.

Vervolgens is er een zomers walking buffet waar bedrijven, producenten en communicatiebureaus volop kunnen netwerken. Nadien is het tijd voor de prestigieuze awardshow, waar presentatrice en VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere de beste corporate video’s van dit jaar bekendmaakt. De winnende films zullen op groot scherm getoond worden.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.bcvf.be. De prijs bedraagt 40 euro per ticket.