Event management

Apr 28, 2024, 19:19
Animotion gaat voor innovatie in interactief sporten

Animotion gaat voor innovatie in interactief sporten

24 juni 2016

Animotion manifesteert zich steeds meer als de leider in de niche van het interactief sporten. Deze zomer is dan ook een topzomer met vele belangrijke sportevenementen op de agenda : het Europees Kampioenschap Voetbal, de Tour, de Olympische Spelen,… Op al deze evenementen is Animotion aan het werk.

Eén van de factoren achter deze evolutie is voortdurende innovatie.

Zo zal er tijdens de Tour voor het eerst gebruik gemaakt worden van fietssimulators, waarbij je het wegdek echt voelt. Kasseien, asfalt, beton, nat wegdek,… ? Je ervaart het allemaal en het maakt de fietssimulatie nog een flink stuk realistischer.

Een aantal andere nieuwe producten zijn volop in ontwikkeling en zullen nog dit jaar beschikbaar zijn.

Ook op het gebied van energiefietsen wordt verder gewerkt. Zo kan je nu bij Animotion terecht voor bijvoorbeeld een volledige openluchtbioscoop met opblaasbaar scherm aangedreven door niet minder dan 16 energiefietsen !

En er werd ook een sportsimulator aangeschaft waarmee je haast alle balsporten kan simuleren. Deze simulator bestaat uit een projectiescherm en een systeem van infrarood-sensors die het traject van de bal registreren. Beschikbare sporten zijn o.a. voetbal, tennis, golf, rugby, basketbal, veldhockey, ijshockey, Amerikaans voetbal, lacrosse,…

Tenslotte werd ook de website volledig vernieuwd :  www.animotion.eu

Meer van Animotion :