Event Agencies

Feb 28, 2024, 0:42
“Nog veel kansen om verder te groeien binnen meetmarcel”

“Nog veel kansen om verder te groeien binnen meetmarcel”

07 december 2023

De evenementensector is in een snel tempo aan het verjongen. Jonge talenten krijgen volop hun kans binnen de agentschappen. In deze rubriek willen we hen aan het woord laten over hoe ze terugkijken op hun opleiding en hoe ze hun eerste werkervaringen hebben beleefd. Voor deze editie hadden we een dubbelinterview met Marie-Laurence Opsommer en Karel Demeulemeester, twee jonge krachten binnen het team van meetmarcel.

NAAM: Karel Demeulemeester
LEEFTIJD: 25
WOONPLAATS: Harelbeke
AGENTSCHAP: meetmarcel
FUNCTIE: Projectmanager

NAAM: Marie-Laurence Opsommer
LEEFTIJD: 29
WOONPLAATS: Anzegem
AGENTSCHAP: meetmarcel
FUNCTIE: Projectmanager

-Wat is jullie huidige functie en hoe ziet jullie takenpakket eruit?
Marie-Laurence Opsommer:
“Binnen meetmarcel gaan we voor het creëren van unieke verhalen en meeslepende ervaringen. Als projectmanagers is ons takenpakket dan ook zeer breed: meedoen aan brainstormsessies, opmaken van budgetten en offertes, gesprekken met klanten en leveranciers, de coördinatie op het event zelf… Het valt mij op dat mensen vaak niet beseffen hoeveel werk er in één evenement kruipt.”
Karel Demeulemeester: “Vaak horen we: ‘ah, je organiseert feestjes’. En dan denkt men dat we klaar zijn met het boeken een dj en het plaatsen een paar boxen. Maar het houdt natuurlijk veel meer in. Dat is bij ons ook steeds de uitdaging: hoe kunnen we zorgen dat we steeds weer een stapje verder gaan in die beleving. Soms kan het gaan over heel kleine details.”
Marie-Laurence Opsommer: “We werken elk evenement volledig op maat uit. Een eerder gebracht concept gaan we nooit overnemen voor een andere klant. Bij elke klant gaan we luisteren naar zijn of haar specifieke verhaal. Onze haren gaan dan ook rechtop staan van de term ‘copy-paste’.”

Elke dag nieuwe uitdagingen

-Waarom hebben jullie voor de eventsector gekozen?
Karel Demeulemeester: “Als jobstudent heb ik regelmatig gewerkt als ober op evenementen. Daarbij was ik vaak onder de indruk van de feesten waar ik ging werken. Zo is mijn passie ontstaan, en heb ik ook gekozen om in die richting te gaan studeren.”
Marie-Laurence Opsommer: “Ik ben van kleins af aan altijd al creatief bezig geweest. Ik ben dan ook een persoon die vaak eens wegdroomd. Op zoek naar de juiste studierichting sprong eventmanagement er voor mij toch wel tussenuit. Ik zag mezelf ook niet in een bureaujob van 9-to-5, maar zocht iets met voortdurend nieuwe uitdagingen, waarbij je elke dag opnieuw aan iets kunt bouwen.”

-Welke opleiding(en) hebben jullie gevolgd? Wat vonden jullie goed hieraan? En wat zou er – met de ervaring die jullie intussen hebben – beter kunnen?
Marie-Laurence Opsommer: “We hebben allebei eventmanagement gestudeerd aan de VIVES Kortrijk, allebei met business event als afstudeerrichting. Ik vind het een heel sterke opleiding, met name door twee aspecten. Allereerst krijg je in je eerste jaar heel wat standaard vakken mee: boekhouding, IT, rechten, talen… Dat geeft je een heel sterke basis, zowel professioneel als privé. In het tweede en derde jaar wordt het dan meer praktijkgericht. Bovendien ben je in Kortrijk het volledige tweede semester beschikbaar voor stage. Zo word je niet een of twee dagen in de week van je stageplek weggehaald. Een klein minpuntje toen was het geschreven eindwerk, een project ging waardevoller geweest zijn.
Karel De Meulemeester: “Gelukkig is men intussen van dat geschreven eindwerk afgestapt. Ik had het persoonlijk niet zo voor vakken zoals religie en filosofie. Dat doet er voor mij helemaal niet toe, en dat heb je ook niet nodig. Misschien kun je met die tijd wel iets nuttiger doen, zoals meer kennis meegeven over de leveranciers in de sector. Toen ik hier toekwam als stagiair, en ik de lijst van partners van meetmarcel te zien kreeg, waren er toch veel namen waar ik nog nooit van gehoord had.”  

Strak tempo

-Wat heeft jullie het meest verbaasd toen jullie na jullie studies begonnen te werken in deze sector?
Karel De Meulemeester: “Tijdens de studies waarschuwen ze je weleens dat werken in de eventsector absoluut geen 9-to-5 job is. Maar uiteindelijk valt dat nog wel mee. Natuurlijk ben je regelmatig ’s avonds bezig, maar eigenlijk zijn er toch ook nog veel ‘gewone werkdagen’. Anderzijds keek ik op van het tempo waaraan je moet werken. Dat ben je op school niet gewend. Deadlines zijn hier echt wel deadlines. Je kan niet maken dat je een voorstel voor de klant een dag te laat aflevert. Dat loopt allemaal heel strak. Maar dat is natuurlijk ook logisch. Je kan niet tegen een klant zeggen: ‘we zijn er niet geraakt, het zal voor morgen zijn’.”
Marie-Laurence Opsommer: “Ik sluit mij aan bij Karel zijn mening over het tempo. Maar daar groei je ook wel snel in mee. Daarnaast is het mij tijdens mijn stage bij de BEA Awards al opgevallen dat er enorm veel samenhorigheid is binnen de sector. En bij meetmarcel viel mij dan ook op hoe hard je binnen één agentschap samen aan de kar trekt. Je gaat er altijd samen voor, ook al heeft niet iedereen voor elk project een even grote rol. Toch is er altijd een team dat klaarstaat. Toen er tijdens mijn eerste werkmaanden bij meetmarcel een BEA werd gewonnen, merkte ik meteen hoe fel het hele team daarin opgaat en een boost krijgt voor de lat weer wat hoger te leggen bij toekomstige projecten.”

-Van wie hebben jullie tot nu toe het meest geleerd op professioneel vlak?
Marie-Laurence Opsommer: “Tim, Bartel en Hans zijn voor mij de mensen die mijn carrière het meest beïnvloed hebben. Ze hebben mij een kans gegeven, ook al had ik nog geen ervaring binnen een evenementenkantoor. Bartel zei tijdens mijn sollicitatie: ‘Je weet dat we binnen meetmarcel de lat telkens een stukje hoger leggen, iedere dag opnieuw.’ Dat is een boodschap die mij bijgebleven is en die ik zelf ook doorgeef aan nieuwe mensen die hier starten. Ik ben daar heel dankbaar voor, want door die woorden besef ik dat je jezelf elke dag opnieuw moet uitdagen. Naast onze drie vennoten, ben ik ook dankbaar voor de ervaren collega’s, die mij destijds heel goed hebben opgevangen, en mij met heel wat tips & tricks in de juiste richting gestuurd hebben. Ten slotte leer ik ook veel van onze leveranciers. Of het nu licht- en geluidpartners, bloemisten of tentenbouwers zijn… bij elk event leer je opnieuw iets nieuws.
Karel De Meulemeester: “Ik ben bij meetmarcel gestart als stagiair. En hoewel die stage aanvankelijk niet heel succesvol was, hebben ze mij toch de kans gegeven om hier te blijven en de tijd genomen om mij te begeleiden. Onder de vleugels van Bartel heb ik aan toffe projecten kunnen meewerken, en daar leer je gigantisch veel van. Ik kijk enorm op naar zijn creatieve brein, waar steeds ideeën blijven uitrollen. Op kantoor zit ik dan weer naast Hans, waar ik op financieel vlak dan weer enorm veel van opsteek. Binnen meetmarcel leren we allemaal van mekaar, en we pushen mekaar ook vooruit.”
Marie-Laurence Opsommer: “We helpen elkaars limieten verleggen. Toen ik hier toekwam, was ik vrij stil en afwachtend. Maar je merkt heel snel dat je collega’s je helpen om open te bloeien.”

Groeipotentieel

-Waarop zijn jullie tot nu toe het meest trots?
Marie-Laurence Opsommer: “Het is altijd een geweldig moment wanneer je de deur van een eventlocatie kunt dichttrekken met het gevoel: ‘yes, dit hebben we goed gedaan’. Dat is uniek voor onze sector. Het is ook dikwijls het sluitstuk van een lange voorbereidingsperiode. En het is een gevoel dat je deelt met het hele team.”
Karel De Meulemeester: “Het is moeilijk om er een specifiek project uit te halen. Ik heb al tal van te gekke trouwfeesten en bedrijfsfeesten gedaan. Als je op zo’n feest staat, zeg je tegen jezelf: ‘Het was toch weer goed. Ik heb al die mensen hier een goed gevoel gegeven’. Dat gevoel vind ik fantastisch. Of wanneer je mensen die op een event aankomen meteen foto’s en filmpjes ziet maken van de setting die je gecreëerd hebt. Dat zijn de toffe momenten. Natuurlijk is het ook fijn om jezelf te zien groeien, van een niet zo goede stagiair naar junior, naar medior… Dan besef je dat je goed bezig bent.”
Marie-Laurence: “Ik ben ook trots op hoe ik in 4,5 jaar gegroeid ben binnen meetmarcel en op waar ik vandaag sta. Binnen meetmarcel krijgen we veel kansen en deze moet je met beide handen vastnemen. Ik voel ook dat ik nog steeds aan het groeien ben, en dat ik elke dag nog bijleer.

-Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?
Marie-Laurence Opsommer: “Ik ben echt wel mijn hart verloren aan meetmarcel. Het is zowel professioneel als persoonlijk top om hier te werken. Ik wil dan ook echt wel hier aan mijn carrière verder bouwen. Ik denk dat ik lang nog niet alles gezien heb binnen de sector, en lang nog niet alles geleerd heb. Mijn ambitie is dus om mijn plekje binnen meetmarcel verder te verdienen, en hier door te groeien.”
Karel De Meulemeester: “Ik denk dat dat voor mij ongeveer hetzelfde is. Ik wil eerst de positie die ik nu heb binnen meetmarcel versterken. Ikzelf ben momenteel medior, en er zijn dus nog wel mogelijkheden voor mij. In de toekomst wil ik natuurlijk wel graag meer verantwoordelijkheid. Net zoals Marie-Laurence is het dus mijn ambitie om intern nog te groeien. Het is absoluut niet mijn plan om over 5 jaar te zeggen: ‘bedankt voor de kansen, maar nu ga ik mijn eigen bureau opstarten’. Ik zit hier goed, ik heb al veel geleerd, en er valt nog bijzonder veel te leren. Er zijn nog veel mogelijkheden, zeker met het verhaal van 62Miles, waar meetmarcel is ingestapt. Daar liggen nog veel kansen. En mocht meetmarcel ooit een stap naar het buitenland willen zetten, dan ben ik de eerste die zich kandidaat stelt. Maar nu ben ik hardop aan het dromen.”

Meer van MeetMarcel :

MeetMarcel