Event Agencies

Jan 27, 2022, 14:44
Luc Petit bekroond tijdens THEA Awards

Luc Petit bekroond tijdens THEA Awards

25 november 2021

Luc Petit, de stad Bastenaken en het team van Les Nocturnales zijn in de prijzen gevallen tijdens de THEA Awards, ‘s werelds meest prestigieuze competitie op vlak van thematische shows.

Designer en show director Luc Petit, het team van Les Nocturnales en de stad Bastenaken werden door de jury van de THEA Awards – een organisatie van de Themed Entertainment Association – bekroond voor het project ‘Bastogne, The Roads To Freedom’. Deze show veroverde de Best Award For Outstanding Achievement  in de categorie “Live Show Spectacular on a limited Budget”.

Met deze herdenkingsshow die afgelopen winter werd geproduceerd, bracht Luc PETIT een monumentaal eerbetoon aan anonieme mensen die zich in de draaikolk van de Slag om de Ardennen stortten! Na 75 jaar deze confrontatie tussen nazi-Duitsland en de geallieerden, bracht dit eerbetoon 30.000 mensen - waaronder de laatste veteranen - op de been, aan de voet van het Mardasson-monument in Bastenaken.

De show mobiliseerde het creatieve potentieel van alle artistieke disciplines en betrok de lokale bevolking om het publiek onder te dompelen in de strategische uitdaging en het verhaal van de wapenfeiten. De finale bracht de volkeren samen met de nasleep van de val van de Berlijnse Muur en het begin van de Europese integratie.

Deze prijs is voor Luc Petit een nieuwe toevoeging aan de lange lijst van nationale en internationale onderscheidingen. Bovendien staat hij volgende week ook met twee projecten – waaronder deze Roads To Freedom – in de finale van de BEA Awards.

Meer van Luc Petit Création :