Event Agencies

Aug 10, 2022, 0:38
Le Carnaval des Animaux

Le Carnaval des Animaux

28 juni 2022

Luc Petit is wereldwijd bekend op het gebied van entertainment en evenementen voor zijn creaties die circuskunst, orkest en videoprojecties combineren. Dit keer pakt de regisseur een monument van klassieke muziek aan: Le Carnaval des Animaux, een prachtig bestiarium gecomponeerd in 1886 om de "Mardi Gras" van een cellistvriend te versieren.

In een geest van totale kunst leiden acrobaten, dansers en muzikanten van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik je mee in een wervelwind van beeld en geluid, een echte carnavalsoptocht op het ritme van de betoverende tonen van Saint-Saëns. De aardse fauna die hij op muziek zet - de zwaan, de olifant, de vissen in het aquarium - wordt aangevuld met enkele nieuwe dieren die de jonge Belgische componist Gwenaël Mario Grisi verbeeldt, in een flamboyante en filmische stijl.

Comedian Bruno Coppens zal al zijn creativiteit inzetten om de verschillende avonturen van deze zoölogische fantasie met elkaar te verbinden. Daarnaast zal hij het ook hebben over de moeilijke toestand van dieren vandaag en de manier om ze te redden. Een show voor iedereen die "de geest en de zintuigen zal raken met zijn durf, creativiteit en fantasie" (Luc Petit).

Reserveer

Meer van Luc Petit Création :