Decors & Stands

Jul 12, 2020, 22:19
Creaplan zet in op groei en verhuist naar nieuwe locatie

Creaplan zet in op groei en verhuist naar nieuwe locatie

08 november 2019

Creaplan, de Belgische marktleider in standenbouw, maakt zich op voor de toekomst. Een grotere locatie en een versterkt team moeten de capaciteit verdubbelen. Een focus op design en technologie moet de pioniersrol verder bestendigen.

In juni 2018 werden Creaplan-eigenaars Ann Vancoillie en Dirk Deleu versterkt door twee nieuwe investeerders: Walter Mastelinck en KeBeK Private Equity. Zij vormen nu samen een actieve raad van bestuur die het nieuwe managementteam bijstaat. Een uitbreiding van het team en een nieuwe locatie moeten het bedrijf de toekomst in loodsen, net als een verscherpte focus op technologische innovaties die de beleving op de stand verhogen.

Create. Capture. Connect.

Creaplan ziet het als zijn taak om het DNA van het merk van de klant te vatten en zijn verhaal te brengen in zijn beursstand. Van de wanden, over de verlichting tot het meubilair, alles moet kloppen zodat de klant in de ideale setting succesvol kan zijn. Vandaar de slogan “create capture connect.” Aan die aanpak wil Creaplan nu een interactief element toevoegen als volledig geïntegreerd onderdeel die mee het verschil maakt. LED-walls zijn één voorbeeld van een digitale toepassing die meteen volk naar beursstands lokt, maar er is meer — veel meer. Projecties die geactiveerd worden door sensoren en VR experiences bij wijze van entertainment of eyecatcher, maar ook lead generation toepassingen die nuttige data opleveren.

Herbruikbare materialen

Duurzaam denken is altijd deel geweest van het DNA van Creaplan, dat consequent inzet op de recuperatie van bouwmaterialen. Hun modulaire aluminium kaders zijn 100% herbruikbaar en worden geproduceerd door Aluvision. De verven en lakken die ze gebruiken zijn dan weer standaard op waterbasis, deze bevatten lagere concentraties VOC's (vluchtige organische componenten) wat beter is voor het milieu. Zelfs als ze voor traditionele standenbouw in hout kiezen, zoeken ze manieren om die materialen een tweede leven te geven.

De klant ontzorgen

Van de eerste brainstorm tot de stockage van de volledige beursstand, Creaplan neemt zijn klanten graag alle zorgen uit handen. Elk project wordt opgevolgd door een sterk projectteam bestaande uit een projectleider, een ontwerper en een accountmanager, ad hoc wordt dit team nog aangevuld met iemand die specifiek de high-tech integraties mee coördineert.  Als klanten een video willen laten zien op hun stand, biedt Creaplan nu ook de productie van die video aan. Evengoed regelen ze hostessen of de catering.