Benelux Event Awards

Jun 7, 2020, 6:01
BEA Awards 2019: 33 projecten ingeschreven voor de 21ste editie

BEA Awards 2019: 33 projecten ingeschreven voor de 21ste editie

05 december 2018

De organisatoren van de Belgian Event Awards, de jaarlijkse competitie die de beste live communicatie- en eventprojecten beloont, hebben de inschrijvingen van hun 21ste editie afgesloten. Een vakjury zal nu de 33 projecten, ingediend door 20 agentschappen, evalueren.

De 21ste editie van de BEA Awards heeft zopas de inschrijvingen afgerond, en komt uit op een totaal van 33 projecten. De competitie beëindigt zo de eerste fase van een traject dat op 27 maart 2019 in Mechelen zijn apotheose krijgt.

Nadat de 20ste editie in 2018 een record aantal ingediende projecten telde, herneemt de competitie dit jaar zijn gebruikelijke ritme. "We waren benieuwd hoe de sector zou reageren op de vele veranderingen die de competitie ondergaan heeft. Aan het einde van deze inschrijvingsfase merken we dat de agentschappen trouw blijven aan de BEA, en daar zijn we natuurlijk heel blij mee", zo horen we van Jean-Paul Talbot en Erik De Ridder, organisatoren van de BEA Awards.

De live sector… live

Het is nu tijd voor het verzamelen van het materiaal dat nodig is voor de evaluaties, maar ook voor de eerste aankondigingen met betrekking tot de dag van 27 maart 2019. Een dag waarop niet enkel de verdediging van de projecten, maar ook de uitreiking van de BEA Awards zal plaatsvinden. Het wordt dus een dubbele gelegenheid om het volledige potentieel van ‘live’ communicatie te ontdekken.

"Beleving zit goed verankerd binnen de grote bedrijven, maar we merken dat de meeste marketing en event managers slechts een deel van de mogelijkheden van events benutten", aldus JP Talbot. "Vanaf nu is het dan ook een van de ambities van de BEA Awards om een nog completere showcase van dit medium te worden. Daarom hebben we besloten dat elke geïnteresseerde persoon gratis de projectverdedigingen zal kunnen bijwonen. Deze zullen ‘s namiddags plaatsvinden in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot. In de aanloop naar de ceremonie met de prijsuitreiking, zullen deze presentaties een gelegenheid zijn om het medium ‘event’ beter te leren kennen. Op basis van concrete cases zal men kunnen ontdekken welke de variaties en de mogelijkheden zijn, en waarom events de wereld van de merken, associaties en overheden veroveren."

De agentschappen in competitie zijn: CityCubes, Double You Consult, EasyfairsBelgium, Exceptional Events, King George, KMDA, Luc Petit Création, MeetMarcel, New Balls Please, Panama Events, Push to Talk, RF64, Sylvester, The Media House Europe, The Oval Office, To The Point Events, Twice Entertainment, VO event, VO Citizen en We Make You Happy.

Op de agenda

Momenteel zijn de agentschappen bezig met het indienen van hun materiaal voor de online voorronde, waarin de finaleprojecten gekozen zullen worden. Deze worden begin februari 2019  bekendgemaakt, om vervolgens ‘live’ voorgesteld te worden aan de BEA-jury, op 27 maart 2019 in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen.

De ceremonie met de uitreiking van de trofeeën zal plaatsvinden op dezelfde dag, vanaf 18u in de Nekkerhal.

Info en inschrijvingen: www.bea-awards.be

Meer van BEA Awards :