Audiovisueel

Nov 29, 2023, 16:28
Panasonic-projectoren bieden eerste immersieve karting ervaring in het Verenigd Koninkrijk

Panasonic-projectoren bieden eerste immersieve karting ervaring in het Verenigd Koninkrijk

14 november 2023

De LCD-laserprojectoren van Panasonic Connect Europe zijn geïnstalleerd in Chaos Karts in het centrum van Manchester. Chaos Karts biedt een combinatie van gamen en karten en is de eerste interactieve entertainmentlocatie in het Verenigd Koninkrijk. In totaal worden er 23 Panasonic PT-MZ20-serie LCD SOLID SHINE-laserprojectoren gebruikt in de attractie, die spelers in een virtuele videogame met elkaar laat racen.

Chaos Karts, ontworpen door The Ents Inc, is een innovatieve nieuwe ervaring waarbij spelers racen op een potentieel oneindig aantal tracks in een digitaal geprojecteerde wereld,  terwijl hun voertuig interageert met de virtuele track en de acties van tegenstanders. De Panasonic-projectoren worden gebruikt om beelden van de circuits en virtuele power-ups en wapens die door elke speler kunnen worden gebruikt te projecteren, voor een echt boeiende en meeslepende live-action videogame-ervaring.

Langdurige helderheid en betrouwbaarheid
De PT-MZ20-serie is de kleinste, lichtste en helderste LCD-laserprojector van Panasonic die tot 20.000 lm levert, met WUXGA-resolutie en SOLID SHINE-technologie voor projectie van hoge kwaliteit. De projector is perfect geschikt voor de behoeften van Chaos Karts, die continue projectie en minimaal onderhoud vereist om het hele jaar door spelers een ervaring te leveren.

Met een gewicht van slechts 23 kg en 20.000 uur onderhoudsvrije werking dankzij de stofdichte constructie, het duurzame ecofilter en het unieke vloeistofkoelsysteem, levert de PT-MZ20-serie de toonaangevende betrouwbaarheid en installatieflexibiliteit die cruciaal zijn voor immersieve experience locaties.

Panasonic toonaangevend op het gebied  van gamification
"Immersieve en gamification-ervaringen in de entertainmentindustrie zijn booming en Panasonic heeft een reeks projectoren die speciaal zijn ontworpen voor de behoeften van deze locaties", zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager voor Visual System Solutions bij Panasonic Connect Europe. "De betrouwbaarheid van de projectoren en de hoogwaardige beelden staan bovenaan de verlanglijst voor deze sector. Panasonic loopt voorop in deze ontwikkelingen met onze teams die kunnen helpen bij de planning en het ontwerp van een experience en met onze projectoren die deelnemers naar nieuwe werelden vervoeren met hun hoogwaardige, betrouwbare visuele projecties."

Ga voor meer informatie over Chaos Karts naar: https://www.chaoskarts.com