Audiovisueel

Nov 29, 2023, 16:43
Panasonic Connect introduceert twee nieuwe IP-systemen voor de overgang naar live productie

Panasonic Connect introduceert twee nieuwe IP-systemen voor de overgang naar live productie

31 oktober 2023

Panasonic Connect Europe heeft een nieuwe camerabesturingseenheid (CCU) aangekondigd ter ondersteuning van een breed scala aan IP-migratiepaden voor de bestaande 4K-studiocamerasystemen van het bedrijf. Terwijl live-producties migreren naar IP-gebaseerde systemen, biedt deze nieuwe AK-UCU700-serie 4K en HDR, flexibele IP-migratie van bestaande besturingssystemen, naadloze migratie van conventionele CCU-gebaseerde basisbandsystemen en een 3,5 "LCD touch panel voor eenvoudige bediening.

 

De AK-UCU700 ondersteunt de nieuwe SMPTE ST 2110 IP-transmissiestandaard en JPEG-XS om 4K-video met een factor 10 te comprimeren zonder de kwaliteit te verminderen. Het is ook het eerste studiocamerasysteem in de branche dat de Dante network audio standard ondersteunt, evenals de NDI®-normen (High Bandwidth NDI®) en SRT (Secure Reliable Transport) IP-transmissiestandaarden.

Uitbreiding KAIROS

Daarnaast heeft Panasonic Connect Europe vandaag ook de nieuwe Kairos Core 2000 (Main Frame) aangekondigd, AT-KC2000S1, één van de KAIROS IT/IP-platforms voor professionele live-videoproductie en -distributie. De AT-KC2000S1 kan een flexibel aantal in- en uitgangen ondersteunen voor de videoproductie van de klant, naast ST 2022-7-redundantie voor uitzending en distributie van evenementen via een netwerk. Deze serie is ideaal voor klanten die evenementen en sport uitzenden of live streamen via een netwerk en ondersteunt onbeperkte en stabielere videoproductie.

De AT-KC2000S1 is een mainframe uitgerust met dezelfde functies als de tweede generatie Kairos Core 2000 (AT-KC2000) die in augustus van dit jaar is aangekondigd en kan worden gebruikt zonder het aantal in- en uitgangen te halveren bij gebruik met redundantie.

"De vraag naar hybride videoproductie groeit en het kijkgedrag diversifieert snel", aldus Andre Meterian, Director of Professional Video Systems bij Panasonic Connect Europe. "Het zorgt ervoor dat de industrie verschillende resoluties en beeldverhoudingen moet ondersteunen, evenals gelijktijdige distributie naar meerdere media. Deze twee nieuwste IP-gebaseerde systemen helpen organisaties bij de overgang naar de nieuwe productierealiteit en Panasonic Connect Europe loopt hierin voorop." 

De AK-UCU700-serie staat gepland voor release in het eerste kwartaal van 2024. De KAIROS AT-KC2000S1 is vanaf december 2023 leverbaar.