Audiovisueel

Mar 31, 2023, 2:15
Panasonic introduceert Ultra Dhort Throw CMZ50 LCD-projector

Panasonic introduceert Ultra Dhort Throw CMZ50 LCD-projector

26 januari 2023

Panasonic Connect Europe heeft de PT-CMZ50 LCD-projector aangekondigd die is ontworpen om grote beelden te projecteren vanaf ultrakorte afstanden met minimale schaduwvorming, eenvoudige installatie en makkelijke bediening. Deze 5.200lm Ultra Short Throw projector kan op slechts 1 cm van het projectiescherm worden geïnstalleerd en toch uitstekende beelden weergeven, zelfs onder helder licht en in uitdagende installatieruimtes. Daarmee is de projector ideaal voor gebruik in klaslokalen en vergaderzalen, evenals uitgaansgelegenheden zoals musea.

De CMZ50-projector levert 80-inch beelden al vanaf ongeveer 1 cm, zodat presentatoren vol vertrouwen kunnen spreken zonder zich zorgen te hoeven maken over schaduwen op het scherm of verblind te worden door licht van de lens, en dat deelnemers zowel op locatie als op afstand een duidelijk beeld krijgen van de projectie. Om doorheen helder licht te breken zorgt de laserlichtbron van de CMZ50 voor 5.200lm met 3.000.000:1 Dynamic Contract, terwijl een soepele WUXGA-resolutie fijne tekst gemakkelijk leesbaar maakt. Nu breedbeeldformaat steeds gebruikelijker wordt, ondersteunt de projector 2560x1080 (21:9) en 3240x1080 (27:9) ingangssignalen alsook 4K-ingangssignalen, waardoor hij ideaal is voor videoconferentieruimtes met oplossingen zoals Microsoft Teams Rooms.

Gemakkelijke plafond- en wandmontageopties maken deze draagbare projector eenvoudig overal te installeren. In uitdagende installatieposities kan het beeld digitaal ±10% V/H worden verschoven en op het scherm worden afgestemd via de afstandsbediening met behulp van functies zoals Digital Zoom Extender en Image Shift. Na de installatie kan de focus ook eenvoudig worden aangepast met behulp van de afstandsbediening.

Presentatoren hoeven niet te wachten tot de projector is opgewarmd. Beelden verschijnen na ongeveer een seconde na het inschakelen, terwijl een CEC-commando van compatibele HDMI™ het toestel inschakelt en content vanuit een aangesloten apparaat automatisch wordt weergegeven. Een HDMI™-uitgang is inbegrepen voor aansluiting op een tweede projector. Voor draadloze projectie werkt de projector met Panasonic's Wireless Presentation System PressIT en de AJ-WM50 Series Wireless Module.

Voor duurzaam en betrouwbaar gebruik verbetert het nieuwe hoogrenderende optische blok van de CMZ50 de efficiëntie van aantal watt per lumen met ongeveer 25% ten opzichte van vergelijkbare op lampen gebaseerde short-throw modellen, en de lichtbron en het filter hebben 20.000 uur geen onderhoud nodig, waardoor kosten, afval en werktijden worden verminderd.

De Panasonic CMZ50 staat gepland voor release in Q2 van 2023. Ga voor meer informatie naar: https://eu.connect.panasonic.com/nl/nl/pt-cmz50