Audiovisueel

Sep 15, 2019, 17:59
Manchester City werkt samen met Vidi-Square om hun Belgische spelers te vieren

Manchester City werkt samen met Vidi-Square om hun Belgische spelers te vieren

07 mei 2018

Om de spelers van Manchester City tijdens het officiële feest naar aanleiding van de kampioenstitel in de Engelse Premier League te verrassen, werd een groots project opgezet. Beyond 90, het communicatiebureau van de Engelse club, bedacht het idee om alle 25 spelers, verspreid over de 3 continenten, op een originele manier in het (projectie)licht te plaatsen. De gekozen locaties voor de projectie waren telkens betekenisvolle plaatsen voor elke speler en de start van diens professionele carrière.

Ook uit België komen drie spelers en daarom werd er een Belgisch plaatselijk bedrijf gezocht dat deze opdracht tot een goed einde kon brengen.

“Het bureau contacteerde Vidi-Square”, zo begint Jesse Dillen, accountmanager binnen het bedrijf. “Men legde ons hun concept en de bijhorende verwachtingen uit. Naast een grote projectie op het gebouw, verwachtte men van ons een korte video- en fotoreportage per locatie en per speler. Al deze beelden moesten op zeer korte termijn bij hen geraken om zo quasi live de spelers en hun fans in Engeland  te bedanken voor hun inzet.

De opnames van de foto van Eliaquim Mangala vonden plaats op het terrein van AC Lustin (in de buurt van Namen) waar de van oorsprong Franse speler op vijfjarige leeftijd zijn eerste balletjes trapte.

In Drongen, de thuishaven van Kevin De Bruyne, projecteerden we op de gebouwen van KVE Drongen. Kevin was daar jeugdspeler en ondertussen wordt op deze plek ook de ‘Kevin De Bruyne Cup U-15’ georganiseerd.

In Ukkel, de thuisbasis van Kompany, vermoedelijk ook onze aanvoerder tijdens het komende WK, kregen we de toelating om op het stadhuis te projecteren alsook op zijn ouderlijk appartement.

Door onze zware 30K-projectoren mobiel te maken, namen installatie en opstart slechts enkele minuten in beslag.

De opdrachten begonnen zondagavond om 22u. Om middernacht waren de belangrijkste beelden verwerkt en geüpload. Iets nadien werden de spelers aangenaam verrast op het clubfeest, daags nadien werden beelden via Twitter wereldwijd aan alle supporters getoond.

We vonden het wel fijn te weten dat een wereldploeg als Man City rekent op onze AV-ploeg om de titelviering op een originele manier kracht bij te zetten. Minder dan twee uur na de lancering van de compilatie, had de video al meer dan 100.000 views en mag dit concept dus meer dan geslaagd genoemd worden.”

De compilatie van de viering vindt u op de officiële twitter van de club

www.vidisquare.com

Meer van VidiSquare :

Vidi-Square - AV Solutions & Video Rental