Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 10:36
PentaHotel – Brussel City Center behaalt Green Key label

PentaHotel – Brussel City Center behaalt Green Key label

31 mei 2022

Dit voorjaar kregen vier Brusselse locaties het Green Key label toegekend, een erkenning voor toerismeondernemers die actief inzetten voor duurzamer toerisme. Een van deze nieuwe Green Key locaties is het PentaHotel – Brussel City Center.

Het PentaHotel in het centrum van Brussel combineert elegantie, comfort en milieu. Naast hun duurzame cateringservice draagt PentaHotel bij tot de schoonmaak van steden en stranden in alle Pentahotel bestemmingen, deelt het insectenhotels uit en neemt het financieel deel aan de herbebossing van ecosystemen met hun partner « One Tree Planted ».

Green Key is het meest ambitieuze duurzaamheidslabel voor toerisme en recreatie. Locaties met het label leveren op meerdere domeinen inspanningen: minder water- en energieverbruik, inzetten op afvalpreventie en -sortering, duurzame voeding en mobiliteit, ecologisch onderhoud en instandhouding van de biodiversiteit… Ze krijgen driejaarlijks een audit en moeten elk jaar tonen dat ze het duurzaamheidslabel nog verdienen.