Vaste & tijdelijke locaties

Nov 27, 2021, 21:49
Hotspot voor gamers & esports opent in Gent

Hotspot voor gamers & esports opent in Gent

12 oktober 2021

3 Gentse ambitieuze jonge ondernemers hebben in Shopping Gent Zuid Barvatar gelanceerd, een nieuwe hotspot rond gamers lifestyle & esports. Barvatar is een gezellige plek waar beleving, sociale interactie en technologie hand in hand gaan.

Steden zoals London, Parijs, Keulen of Berlijn positioneren zich al langer als dé go-to place voor gamers. Met Barvatar kan nu ook Gent zich in dit internationale rijtje aansluiten. Barvatar neemt een voortrekkersrol in de uitrol van gaming & esports in onze regio en is zo één van de weinige locaties waar internationale esport teams terecht kunnen in de Benelux.

“Achter de façade van deze uitnodigende bar schuilt een beleving die verder gaat dan het typische avondje uit”, vertelt Wouter Maenhaut, managing partner van Barvatar, die meer dan 10 jaar op de teller heeft bij de organisatie van internationale game events. “Met een lekker drankje of een snack ga je aan de slag met laagdrempelige party-games op de Nintendo Switch of PlayStation. Of je nu op stap bent met collega’s, vrienden of familie, de fun-factor is waar het om draait. Met student nights, afterwork events en thema avonden is er altijd wel wat te beleven in The Bar. En de esport fan : die kan rustig z’n favoriete game of streamer volgen op de schermen. “

Filip Langerock, partner van Barvatar en team manager van het esports team van KAA Gent (LowLandLions) vult aan: “Voor de geroutineerde gamer biedt Barvatar eindelijk een vaste stek waar ze zich thuis voelen, samen komen, elkaar uitdagen en versterken, hun passie kunnen delen of hun carrière in esports kunnen boosten.”

Gamers kunnen er terecht op één van de 20 club PC’s of 20 consoles. Teams en Esporters kunnen gebruiken maken van de training room om in opperste concentratie hun matches te spelen of zich voor te bereiden op het volgende grote tornooi.

“De Esport teams van KAA Gent , Hogent en UGent zijn alvast de eersten die op vaste basis van deze faciliteiten gebruik zullen maken.” gaat Filip verder.

Content creators en influencers maken dan weer gebruik van de volledig uitgeruste opnamestudio, om hun fanbase online te verwennen, en aansluitend met hen aan de bar te schuiven of nog een spelletje te spelen. Ook het Gentse tech-bedrijf Kayzr zal deze studio benutten voor hun Kayzr TV programmatie.

Tot slot vertelt Olivier Saverys, partner van Barvatar en hospitality-ondernemer in Gent “Met ons Academy aanbod, in samenwerking met Fluxlab, Multiplay en Speelhetslim.be, bieden we antwoorden op de vragen van tal van groepen: gamers, influencers, ouders, scholen en bedrijven. Met wekelijkse lessen worden jong en oud ondergedompeld in games, ontdekken ouders hoe om te gaan met gamende kinderen, en ontdekken bedrijven hoe ze esports kunnen inzetten in hun marketing mix. Scholen kunnen dan weer terecht voor educational learning programma's op maat van hun leerplannen.”