Vaste & tijdelijke locaties

Oct 18, 2021, 2:28
Juliana Hotel Brussels: een nieuw, verfijnd en confidentieel adres

Juliana Hotel Brussels: een nieuw, verfijnd en confidentieel adres

08 september 2021

Met een veertigtal kamers is op 6 september 2021 het Juliana Hotel Brussels, een nieuwe vijfsterren ‘demeure’ in Brussel geopend. Dit statige gebouw is een residentie geworden dat met elegantie en met volledig gerenoveerde gevel het Martelaarsplein*, symbool van nationaal erfgoed, eer aandoet.

Deze monumentale ‘demeure’, dat ooit appartementen en enkele particuliere huizen huisvestte, werd volledig opnieuw ontworpen om grote gemeenschappelijke ruimtes op het gelijkvloers en ruime, gepersonaliseerde kamers op de drie verdiepingen van het gebouw te bieden. Juliana Hotel Brussels wordt gekenmerkt door de getalenteerde inrichting, ontworpen door de Italiaanse designer Eugenio Manzoni. Neoklassieke kunst, hedendaagse kleuren, exclusief behang en mozaïekwerken; alles benadrukt verfijning en eclecticisme. Elke ruimte van het hotel is versierd met sculpturen, schilderijen of ornamenten, die uniek in de wereld zijn en uit de privécollectie van de eigenaar Eric Cléton. De klassieke trend van de vorige eeuw wordt onthuld door fijne inspiraties van Hermès, Michelangelo, Versace, Le Corbusier, Starck.

Ruim, gezellig of met originele houten balken, iedere kamer heeft iets speciaals. Dat is een van de belangrijkste kenmerken van deze demeure met 43 kamers en suites. De kamers zijn verdeeld over drie verdiepingen en komen uit op de rustige gangen met Hermès geïnspireerde motieven behang. Onderverdeeld in zes categorieën van 20 tot 150 m2, charmant of prestigieus, hoge plafonds of unieke zolderkamers. Elke kamer is uniek door de indeling, kleurkeuze, verlichting en de kunstwerken. Ongeëvenaard comfort dankzij de hoogwaardige bedden en bedlinnen, de grote flatscreen tv, de ‘digitale conciërge’ SuitePad® en het zicht op het Martelaarsplein of de verticale binnentuin van Juliana Hotel Brussels. In de lichte en ruime badkamers met veel marmer en mozaïek is alles verfijnd en zijn de verzorgingsproducten van Molton Brown.

Juliana Hotel Brussels biedt 7 Superior kamers van 20 tot 25 m2; 26 Premium kamers van 20 tot 33 m2; 4 Prestige kamers van 36 tot 38 m2; 4 Junior Suites van 40 tot 46 m2; 1 Signature Suite van 52 m2 en de Juliana Suite die naar wens kan worden vergroot, van 94 tot 150 m2.

Het restaurant van Juliana biedt plaats aan 80 personen tussen de eetzaal, de lounges en het terras op het Martelaarsplein. Een culinair concept met verfijnde brasseriegerechten, bereid door lady chef Rosa Caldarola. Op de Frans-Belgische menukaart staan zorgvuldig geselecteerde, met voorkeur Belgische, seizoensgebonden producten, centraal. Ook aandacht voor gezonde, vegetarisch, vegan of glutenvrije gerechten.

‘s Ochtends wordt er een uitgebreid Belgitude ontbijt aangeboden. De gasten zullen ook de indrukwekkende decoratie van het plafond of de gigantische mechanische wandklok, een op maat gemaakt kunstwerk, waarderen.

De lounges, de bar en het terras die iets minder formeel zijn dan het restaurant, zijn geschikt voor lichte gerechten, ‘afternoon tea’ of aperitief. De bar zal een must worden alleen al vanwege de sfeer; zo heeft het een bronzen bas-reliëf van Theseus en de Minotaurus door Emanuele Luzatti ooit gemaakt voor het cruiseship Stella Oceanis in 1965. Alles wordt geaccentueerd door een Oriëntaalse wand- en plafondbekleding in oranje-goud en koper-brons, geproduceerd in Florence, Italië.

Bij het verlaten van de lobby verdient de trap naar de verdiepingen een pose, om een van de mooiste Belgische blauwe steen te bewonderen, het zeldzaam en verfijnd mozaïek met het thema van Michelangelo en Cleopatra, en een smeedijzeren reling geïnspireerd uit de jaren 30 van Tony Duquette.

De wellness, gereserveerd voor hotelgasten, bevindt zich in het prachtige soutterain en heeft een uniek zwembad en de bijbehorende sportfaciliteiten. Er is een cardio-ruimte, een sauna en een hamam. De inrichting van het wellness is iconisch vanwege het halfedel Braziliaans blauw marmer in de gang, de ‘oversized’ Medusa in het zwembad. Een mozaïek-muurfresco geïnspireerd op Le Corbusier en vervaardigd uit Murano-glas siert de relaxruimte rond het zwembad.

De Juliana Hotel Brussels gasten kunnen op veel attente hoteldiensten rekenen. Zoals valet- en parkeerservice, conciërgediensten voor ontdekkings- en sightseeing-activiteiten, reserveringen voor uitstapjes, diners, vergaderen op ongebruikelijke locaties of entreetickets voor shows, concerten of festivals worden aangeboden bij de receptie. Onder leiding van een managementteam uit de luxe hotellerie, brengt iedere trotse medewerker in Juliana-uniform een attente en persoonlijke touch aan dienstverlening op top niveau.

Juliana Hotel Brussels is het derde hotel van de particuliere hotelgroep Juliana Hotels, na Parijs en Cannes, Frankrijk.

Juliana Hotel Brussels
1-4 Martelaarsplein 1000 Brussel, België
T: +32 (0)2 214 08 00
E: info@juliana-brussels.com
W: www.juliana-brussels.com  
Instagram: @julianahotelbrussels
Facebook: Juliana Hotel Brussels