Vaste & tijdelijke locaties

Apr 13, 2021, 8:58
Meer dan 50 000 euro ingezameld voor het solidariteitsfonds LIVE2020

Meer dan 50 000 euro ingezameld voor het solidariteitsfonds LIVE2020

18 februari 2021

De fundraiser ‘Lights for Live’ werd een maand geleden gelanceerd om geld in te zamelen voor de livemuzieksector. Het eindresultaat en de enorme positieve reacties zijn enorm hartverwarmend en overtreffen alle verwachtingen! De verkoop van virtuele zitjes in het Sportpaleis leverde meer dan 50.000 euro op voor het solidariteitsfonds LIVE2020.

Het idee achter "Lights for Live" was simpel. Men verkocht het eerste Sportpaleis van het jaar door virtuele zitplaatsen aan te bieden voor 2 euro. Dankzij de enthousiaste steun van bijna 5.000 muziekliefhebbers die één of meerdere virtuele stoelen boekten, was het Sportpaleis uitverkocht. De capaciteit van de zaal moest zelfs tijdelijk worden vergroot om stoelen te kunnen blijven verkopen. Er is meer dan 50.000 euro ingezameld voor het LIVE2020 steunfonds voor muzieksector.

Het ingezamelde bedrag werd deze op 14 februari overhandigd aan het solidariteitsfonds. Ook werd op elke zitje in het Sportpaleis een kaarsje aangestoken. Die immense zee van kaarsjes zorgde voor een overweldigend warm gevoel en symboliseert de hoop die binnen de livemuzieksector sterk aanwezig is om vanaf midden maart opnieuw aan de slag te kunnen.

‘Lights for Live’ kon trouwens niet alleen op ongelooflijk veel enthousiasme rekenen bij bezoekers, maar ook bij artiesten, die het Sportpaleis als hun tweede thuis beschouwen en graag ook zo snel mogelijk willen terugkeren. Koen en Kris Wauters, Miguel Wiels en Niels Destadsbader kwamen dat afgelopen zondag in hoogst eigen persoon vertellen.