Vaste & tijdelijke locaties

Jun 24, 2021, 8:25
Nieuwe eigenaar voor Limburgse luxehotels

Nieuwe eigenaar voor Limburgse luxehotels

05 januari 2021

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken en Hotel Stiemerheide in Genk veranderen van eigenaar. Oprichter Eric Bullens geeft de fakkel na 35 jaar door aan Lanakenaar Jochen Leën, die zelf al sinds 2010 professioneel verbonden is aan La Butte aux Bois.

La Butte aux Bois, bekroond door Relais & Châteaux, ligt op een domein van 12 hectare in de bossen van Lanaken en herbergt 60 luxekamers, gerenommeerde wellness- en sportfaciliteiten, sterrenzaak La Source (2 Michelinsterren, onder leiding van topchef Ralf Berendsen) en een uitstekende bistro. Het gekende Hotel Stiemerheide beschikt over 70 kamers, een uitgebreide wellness, een recent vernieuwd golfclubhuis en verschillende restaurants, waaronder het sterrenrestaurant De Kristalijn (1 Michelinster, onder leiding van gekende ambitieuze chef Koen Somers).
De twee Limburgse resorthotels komen nu in handen van juwelenontwerper Jochen Leën en zijn vennoot Rüdiger Pohl. “Toen ik in 2007 voor het eerst binnenwandelde in La Butte aux Bois, was ik enorm onder de indruk. Voor mij begon het hier allemaal met de organisatie van een evenement rond juwelen. Een geslaagd en gesmaakt evenement dat dertien jaar later overigens nog steeds bestaat. In 2010 kreeg ik mijn eerste bureautje in La Butte aux Bois, waar ik tot op de dag van vandaag nog zit en van waaruit ik mijn zaak in juwelen met hart en ziel heb uitgebouwd. De laatste jaren droomde ik geregeld dat ik het hotel zou overnemen. En nu is het dus zover.”

Beleving en kruisbestuiving
Jochen heeft een duidelijke visie voor de twee luxehotels. Hij wil maximaal inzetten op beleving en kruisbestuiving. “Uiteraard blijven vakmanschap, kwaliteit, luxe, comfort en persoonlijk contact de belangrijkste waarden voor La Butte aux Bois en Stiemerheide. Maar ik wil ook een nieuw elan brengen in de hotelsector, zelfs in coronatijden. We gaan volop inzetten op een nieuwe hotelbeleving, waarin traditionele hospitality aangevuld wordt met innovatieve luxeconcepten in kunst, design, shopping, en gastronomie… La Butte aux Bois wordt op die manier meer dan een luxehotel; het wordt tevens een platform voor kunstenaars, een tentoonstellingsruimte, een boetiek vol luxeobjecten, een plek voor lezingen over meteorieten of evenementen rond yoga en gezond eten. Kortom: een totaalbeleving.”