Vaste & tijdelijke locaties

Oct 18, 2021, 2:43
Top 10 van event venues 2020

Top 10 van event venues 2020

15 oktober 2020

Parkeergelegenheid, bereikbaarheid, capaciteit, aanwezigheid van technisch materiaal en meubilair, uitstraling van de ruimte, prijs… Bij de keuze van een eventlocatie worden 101 factoren mee in overweging genomen. En voor elk evenement bestaat er een andere perfecte venue. Dit is de Experience top 10 event venues van 2020…

Tabellen4België beschikt over vele duizenden eventlocaties, met allemaal hun eigen troeven en karaktertrekken. Makkelijk bereikbaar aan een belangrijke verkeersas, of net afgelegen in alle rust te midden van het groen. Een sfeervol ingericht kader, of net een zelf aan te kleden lege doos. Een gezellige ruimte voor kleine groepjes, of net een mastodont die duizenden deelnemers kan ontvangen. Het is in zekere zin appelen met peren vergelijken. Zo moet u deze lijst ook interpreteren. Op de locaties in deze lijst kunt u zeker zijn van een professionele aanpak. Maar het gaat hier vooral om de grote namen, met een nationale uitstraling. Er zijn ook honderden, zelfs duizenden andere, vaak kleinere locaties die minder frequent werden genoemd door onze respondenten, maar waar u diezelfde professionele behandeling kunt verwachten.

Brussel blijft de hotspot

Het is opnieuw ‘Brussel Boven’ in onze jaarlijkse top 10 van eventlocaties. Docks Dome springt over Tour & Taxis en voert daarmee dit jaar onze ranglijst aan. Ook de rest van het podium wordt door Brusselse locaties ingepalmd, met een gedeelde derde plaats voor Hotel de la Poste en Silo. Pas vanaf plaats 4 duiken voor het eerst Antwerpse locaties op, met de Mechelse Nekkerhal (#4) en de Zoo van Antwerpen (#5) als belangrijkste uitschieters. Vanaf plaats 7 mengt ook Oost-Vlaanderen zich in de debatten met Flanders Expo (#7), ICC Ghent (#7) en de Ghelamco Arena (#8). C-Mine (#9) in Genk is de populairste eventlocatie van Limburg, in West-Vlaanderen is die eer weggelegd voor Bierkasteel van Honsebrouck (#8).  Het Domein van de Grotten van Han (#9) is de primus van Wallonië (als we Kinepolis met zijn aanwezigheid in meerdere provincies even buiten beschouwing laten).

Over het marktonderzoek 2019-2020 van Experience Magazine

Experience Magazine voert zijn jaarlijkse marktstudie over de B2B-evenementensector uit tijdens persoonlijke interviews. De anonieme en spontane antwoorden van deze gesprekspartners geven de redactie de mogelijkheid verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van de werknemers van evenementenagentschappen en bedrijven (corporate event managers), uit het hele land, van uiteenlopende omvang.

Deze studie werd uitgevoerd van maart 2019 tot januari 2020 bij 211 professionals (146 leden van evenementenbureaus en 65 corporate event managers). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd).