Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 3:00
Holiday Inn Gent Expo neemt als eerste ketenhotel in België drie Green Key certificaten in ontvangst

Holiday Inn Gent Expo neemt als eerste ketenhotel in België drie Green Key certificaten in ontvangst

03 februari 2020

GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten afgelopen week de Green Key Awards 2020 uit. Het label zet het engagement van Vlaanderens duurzaamste logies, attracties en vergaderlocaties in de verf. Holiday Inn Gent Expo heeft dankzij de vele inspanningen dit jaar zowel voor het hotel, als de meetinglocatie en het restaurant een Green Key in ontvangst mogen nemen.

De toerist zoekt de weg naar duurzaam reizen. Dat bevestigt ook Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. “Toeristen vragen almaar meer naar duurzame en ethische reisformules, met veel respect voor zowel de plek die ze bezoeken als voor de lokale bewoners en ondernemers. Logies en attracties met Green Key komen daar perfect aan tegemoet. Bovendien zet dit internationaal erkende label het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Net daarom zet Toerisme Vlaanderen al bijna 20 jaar met veel plezier zijn schouders onder het label.”

Green Key maakt duurzaam reizen toegankelijker

Biologisch ontbijt, betalen met ecocheques of vlot bereikbaar met de trein? Via een zoekmodule op de Green Key-website vinden toeristen die duurzaam willen reizen locaties die aan hun verwachtingen voldoen. De locaties worden ook overzichtelijk op een kaart weergegeven. Of duurzaam reizen ook duurder reizen betekent? “Green Key bewijst dat duurzaam reizen op een comfortabele manier kan, en voor ieders budget”, benadrukt Jo Van Cauwenberge, directeur van GoodPlanet Belgium, de organisatie die het label in Vlaanderen beheert.

Grootste label voor duurzaam toerisme breidt uit

Wat in Vlaanderen ooit begon als een duurzaam initiatief voor campings en jeugdherbergen werd intussen uitgerold naar hotels, unieke vakantiewoningen en B&B’s, vakantieparken, attracties en vergaderlocaties. Green Key is met 139 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met meer dan 3100 locaties in 66 landen.

Om te voldoen aan de vereisten van het label moeten alle locaties wereldwijd heel wat ondernemen om hun energieverbruik, afval en algemene CO₂-uitstoot te verminderen.